PDA

View Full Version : just flashed in a delete only tune and throwing a p1011 code...



C Murda
March 22nd, 2013, 07:03 AM
The base file was a stock one all I did was the necessary changes for an "off road only" vehicle, flashed it in everything worked fine truck ran fine no CELs then I get on the highway punched it once and started cruising..A few seconds later i get a ding and CEL for p1011 and the truck felt like it lost a lot of power. From what I've read it has something to do with fuel pressure and or lift pump. Could this have happened because of flashing ina new tune or is it a separate problem?

C Murda
March 23rd, 2013, 08:35 AM
a day later and it seems like im throwing a million codes!!!! P0107 keeps coming even after i clear it, the red lightning bolt light is now on and according to the handbook that has to do with my electronic throttle control then i threw a u011a code which has something to do with my map sensor performance.... what is going on? why suddenly after a reflash am i getting all these issues? truck starts fine and voltage is normal battery cables are all tight so i dot know whats going on.. this is my DD with no more warranty so trying to avoid the stealership at all costs.

2007 5.9
March 23rd, 2013, 10:23 AM
Send me the file ill look at it and adjust dtc's accordingly to see if it's a tune issue.

Also include a 1-min log just idling

C Murda
March 23rd, 2013, 10:33 AM
Send me the file ill look at it and adjust dtc's accordingly to see if it's a tune issue.

Also include a 1-min log just idling

ok i will send it when i get back home.

2007 5.9
March 23rd, 2013, 05:23 PM
You have mail.

2007 5.9
March 26th, 2013, 04:22 AM
Think we got it licked??

C Murda
March 26th, 2013, 05:57 AM
So far so good! Again thanks for the help. These cummins controllers are like a liberal democrat the littlest thing and they complain and throw a code haha

2007 5.9
March 26th, 2013, 05:57 AM
Anytime.

ScarabEpic22
March 26th, 2013, 06:40 AM
Glad you guys got it fixed, can you elaborate on what the fix was? Was it a rogue DTC that needed to be disabled?

2007 5.9
March 26th, 2013, 08:30 AM
OP had additional tuning running in parallel with EFI. Dumped that and seems to have cured the issues.