Page 1 of 6 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 51

Thread: Auto upgrade from build 72 to build 81 kills serial wideband.

  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2004
    Posts
    128

    Default Auto upgrade from build 72 to build 81 kills serial wideband.

    I recently ran an online update on build 72 and it updated it to build 81 (scanner). Ever since the serial wideband quit working on pass through with the V2. Uninstalled it and downloaded 72 and it worked fine again.

    On build 81 the PID is there as before but it will just switch between 2.56 and 0.00 randomly and doesnt change no matter what the wideband reads. The wideband works fine on the V2 and if I uninstall build 81 and go back to 72.

    Not sure whats going on..

  2. #2
    Lifetime Member mr.prick's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    3,195

    Default

    Try build 82
    512k RoadRunner Firmware 12.14R
    FlashScan V2 Bootblock V2.07.04 Firmware V2.07.22 EFILive V7.5.7 (Build 191) V8.2.1 (Build 181)
    LC-1 WBO2

    _________________________________________________

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2004
    Posts
    128

    Default

    I may be missing something but where do you get 82 from, the main download is build 72 and it auto updates to 81 and then it says no new updates.

  4. #4

    Default

    do a auto update and you should have build 82 after updating
    build 82 came out a couple days ago
    330 rwkw EFILIVE OS 01290005 SD Cam / Head Tuned 6 speed VY SS Commodore
    10/71 Blown 572 Big Block Chev HQ 2 Door Monaro

    GM Performance Centre
    Busselton WA
    AUSTRALIA
    Phone: 0447 003050

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2004
    Posts
    128

    Default

    Quote Originally Posted by gmperformancecentre View Post
    do a auto update and you should have build 82 after updating
    build 82 came out a couple days ago
    I did, like 5 times, still have build 81 on both my laptop and desktop.

  6. #6
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    27,765

    Default

    With build 82 can you see the serial AFR pid...?

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    49

    Default

    I upgraded to build 82 and have the same problem.

    The AFR display on the V2 is working but the data log shows 0.00

    The PID is still visible and validated

  8. #8
    Lifetime Member mr.prick's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    3,195

    Default

    I had this happen to me the other day with the RAFIG PIDS.
    I had drove for 2 hours to my destination with no problem,
    I left my PC in hibernation and after I started logging on the way back home
    I noticed the PIDS were not showing. any data.
    Weird.
    512k RoadRunner Firmware 12.14R
    FlashScan V2 Bootblock V2.07.04 Firmware V2.07.22 EFILive V7.5.7 (Build 191) V8.2.1 (Build 181)
    LC-1 WBO2

    _________________________________________________

  9. #9
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    27,765

    Default

    Can you post your log files where you see serial AFR reading 0.00.

  10. #10
    EFILive Developer Site Admin Blacky's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    9,119

    Default

    Quote Originally Posted by kp View Post
    I did, like 5 times, still have build 81 on both my laptop and desktop.
    Use Notepad to open the file:
    \Program Files\EFILive\V7.5\EFILiveV7.original

    Check the value of VersionOriginal
    Code:
    [OriginalSetup]
    VersionOriginal=82
    If it is set to 82, then the auto updater thinks you already have 82 installed so it won't download/install the current 82.

    To force it to re-download and install 82, change that value back to 81 and retry the Check for Updates option.

    Regards
    Paul
    Before asking for help, please read this.

Page 1 of 6 123 ... LastLast

Similar Threads

  1. Build 88
    By Gordy M in forum General (Petrol, Gas, Ethanol)
    Replies: 4
    Last Post: December 1st, 2009, 08:07 AM
  2. Build 82, WTF?
    By mr.prick in forum FlashScan V2 BB Logging
    Replies: 30
    Last Post: March 9th, 2009, 10:20 AM
  3. build 80 and 78 ?
    By JST in forum FlashScan V2
    Replies: 10
    Last Post: February 11th, 2009, 11:59 AM
  4. 7.5.4 build 66
    By eboggs_jkvl in forum FlashScan V2
    Replies: 12
    Last Post: October 22nd, 2008, 10:22 AM
  5. Replies: 10
    Last Post: August 12th, 2006, 02:25 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •