Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 31

Thread: Build 82, WTF?

  1. #1
    Lifetime Member mr.prick's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    3,195

    Default Build 82, WTF?

    MY last log was 3-1-09, no problems.
    Today I attempt to log and find my serial WBO2 reading 200+ AFR
    and my AD voltage is off the chart 16v+.
    This is in pass thru only BBL shows AFR in sync with Logworks,
    and EFILive explorer shows AD voltage correctly.

    When I unplug my AD#1 for FP I get not data for serial but,
    when I plug in the AD the then serial is visible again.
    Also with just 1 AD plugged in I get both AD voltages displayed.
    This makes no sense, when was build 82 released?
    This is on 2 different laptops, I am sure there is some kind of confusion
    with the software converting serial and AD voltage.
    Passthru.efi

    Thanks.
    Last edited by mr.prick; March 6th, 2009 at 08:59 AM.
    512k RoadRunner Firmware 12.14R
    FlashScan V2 Bootblock V2.07.04 Firmware V2.07.22 EFILive V7.5.7 (Build 191) V8.2.1 (Build 181)
    LC-1 WBO2

    _________________________________________________

  2. #2
    Lifetime Member swingtan's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    1,590

    Exclamation

    So it's much like this thread....

    http://forum.efilive.com/showthread.php?t=10144

    I haven't tried logging the WB since upgrading but I'll give it a go today and see what happens.

    Simon

  3. #3
    Lifetime Member mr.prick's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    3,195

    Default

    LOL
    I get values displayed but they are way wrong in passthru.
    Also I believe the problem is with build 82, 81 worked fine.
    this is only with the AD inputs and serial input.

    I am trying to configure my options.txt to show external PIDS to see the difference.
    AD voltage 16v+ would`nt that melt the V2.
    AD voltage is not 16v+ I checked with my DMM.

    You can see when I unplug the AD`s the serial goes blank.
    Last edited by mr.prick; March 6th, 2009 at 09:51 AM.
    512k RoadRunner Firmware 12.14R
    FlashScan V2 Bootblock V2.07.04 Firmware V2.07.22 EFILive V7.5.7 (Build 191) V8.2.1 (Build 181)
    LC-1 WBO2

    _________________________________________________

  4. #4
    EFILive Developer Site Admin Blacky's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    9,120

    Default

    The change described as: Fixed bug when pass through logging would fail with response code $4A for no apparent reason.
    In this document: http://www.efilive.com/index.php?opt...tes&Itemid=134
    Is most likely the cause of this problem.
    I am working on a fix to be released asap.

    Regards
    Paul
    Before asking for help, please read this.

  5. #5
    Lifetime Member mr.prick's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    3,195

    Default

    I never got that code.
    I am attempting to revert to build 80 by overwriting the 7.5 folder.
    512k RoadRunner Firmware 12.14R
    FlashScan V2 Bootblock V2.07.04 Firmware V2.07.22 EFILive V7.5.7 (Build 191) V8.2.1 (Build 181)
    LC-1 WBO2

    _________________________________________________

  6. #6
    EFILive Developer Site Admin Blacky's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    9,120

    Default

    Strange, I just tested each of the four A/D 5V inputs, the two 12V inputs, the two thermocouple and both WO2 serial inputs. Everything checks out and the values are displayed as expected. With one exception: Pressing the Backspace key on FlashScan does not cycle correctly through each of the WO2 types. The display shows that it is cycling through each WO2 type, but internally the WO2 type is not changing. However, that won't affect the analog data.

    What firmware version do you have in your FlashScan?
    I was testing with V2.06.06

    Regards
    Paul
    Before asking for help, please read this.

  7. #7
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    27,785

    Default

    Paul, what happens if you remove all analog connections and have only the serial AFR cable plugged in...?

  8. #8
    Lifetime Member mr.prick's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    3,195

    Default

    All info is inn my sig.

    This build is all F*@!ed up for me.
    I over wrote the scan.exe and the tune.exe and that did not change anything.
    Then I overwrote the 7.5 folder with the last build I had saved (80) and that worked,
    although a little shaky with RR connection.
    If you want to configure my options.txt to show external PIDS
    I will get a BBL log so you can see for yourself.

    As you can see in the passthru log, AD voltage is crazy.
    serial is only visible with AD1 plugged in.
    512k RoadRunner Firmware 12.14R
    FlashScan V2 Bootblock V2.07.04 Firmware V2.07.22 EFILive V7.5.7 (Build 191) V8.2.1 (Build 181)
    LC-1 WBO2

    _________________________________________________

  9. #9
    EFILive Developer Site Admin Blacky's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    9,120

    Default

    Quote Originally Posted by joecar View Post
    Paul, what happens if you remove all analog connections and have only the serial AFR cable plugged in...?
    With just the serial, the serial data is displayed correctly and the 4 A/Ds read 0.05V each.

    I can't fault it right now... :(

    I was testing with an LS1 PCM.

    Regards
    Paul
    Before asking for help, please read this.

  10. #10
    Lifetime Member mr.prick's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    3,195

    Default

    Is overwriting the 7.5 folder with a previous version an ok way to revert?
    512k RoadRunner Firmware 12.14R
    FlashScan V2 Bootblock V2.07.04 Firmware V2.07.22 EFILive V7.5.7 (Build 191) V8.2.1 (Build 181)
    LC-1 WBO2

    _________________________________________________

Page 1 of 4 123 ... LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 50
    Last Post: March 15th, 2009, 03:00 PM
  2. 7.5.4 build 66
    By eboggs_jkvl in forum FlashScan V2
    Replies: 12
    Last Post: October 22nd, 2008, 10:22 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •