Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 18 of 18

Thread: Help with software going corrupt

  1. #11
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    197

    Default

    Quote Originally Posted by Blacky View Post
    After loading a log file, sometimes the list of PIDs shown in the [Data F9] tab page will not refresh correctly. To force them to refresh, click on one of the gray column headings to re-sort the data by that column. That will force a display refresh and possibly restore the PIDs that you cannot see.

    Regards
    Paul
    Hmmm, I'll have to try that but I don't think it was a sort thing because dashboard had all my Charted PID's with strikeout lines through them.

    Odd thing is, I'm at a hotel by Barber Motorsports Park in Alabama right now. Tried opening the file and it worked perfect. I would be very happy it it works all weekend as I never finished tuning my MAF because it rained for the last two weeks straight in Atlanta. I'm desperately planning on using my warm up laps to tweak my MAF before it start hitting the track all out. I really need this to work tomorrow. The driving part is stressful enough, but add the responsibility of not blowing your engine because you goofed a tune all up. Got a lot on my mind.

    Hopefully I'll get the tune setup and have some more interesting and substantial tuning questions from some of my high speed logs over the weekend.

    I was going to take some incar video at the track and overlay some A-Dashboard gauges over the footage to show whats happening in conjunction with the track. I think all that video stuff is what screwed up my EFILive. Perhaps some DLL's are overwritten, or perhaps some conflicts. I uninstalled all that stuff out of desperation to get EFILive working for this weekend though.

  2. #12
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    197

    Default

    Blacky,

    I did a quick log with the latest V8 BBL stuff tonight. Used explorer to bring it over to my HD. Tried loading it by double clicking it four different times. Each time, it recognizes a different PID's in the F9 section.

    Are you going to give me something to troubleshoot this with?

    We know the files are good as I can read them on two other machines and when I posted them up, others were able to read all the PID's too. Whatever the Scan tool is doing to decide what PID's are in a log is not working on my notebook for some reason.
    Attached Files Attached Files

  3. #13
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    27,778

    Default

    Ken,

    I can see 23 channels worth of pids... see attached pic...

    Can you post some pics of these tabs:
    - Data,
    - Dash B.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	kens log.png 
Views:	56 
Size:	96.4 KB 
ID:	6492  

  4. #14
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    27,778

    Default

    Ken, is your software build 99...?

  5. #15
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    197

    Default

    Joe, yes build 99 as you see in the first pic with the help about included.

    All three of these snapshots are the same exact file.

    I double click on the logfile to open scan tool and snap a screen shot.

    Close down

    Double click again, take screen shot, close

    Double click again take screen shot.

    As you see, the program can not properly detect what PID's are in the file. Just like you did, I too can open this file on two other machines just fine. Need the notebook to work so I can go to the car with it. Have already reloaded Vista once to fix the problem. That got me by for a couple months.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	Attempt1.png 
Views:	48 
Size:	116.9 KB 
ID:	6493   Click image for larger version. 

Name:	Attempt2.png 
Views:	50 
Size:	112.8 KB 
ID:	6494   Click image for larger version. 

Name:	Attempt3.png 
Views:	52 
Size:	103.3 KB 
ID:	6495  

  6. #16
    Lifetime Member mr.prick's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    3,195

    Default

    Do you have UAC enabled?
    That can cause all kinds of problems when installing software with Vista.
    512k RoadRunner Firmware 12.14R
    FlashScan V2 Bootblock V2.07.04 Firmware V2.07.22 EFILive V7.5.7 (Build 191) V8.2.1 (Build 181)
    LC-1 WBO2

    _________________________________________________

  7. #17
    EFILive Developer Site Admin Blacky's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    9,119

    Default

    Try resetting EFILive's registry settings to their defaults:


    1. Exit from all EFILive software.
    2. Click Start, enter regedit in the start menu search box and click on the regedit program that appears in the start menu.
    3. Navigate to the key: \\HKEY_CURRENT_USER\Software\EFILive\V7.5 and delete the V7.5 key and all its subkeys.
    4. Restart the V7.5 Scan Tool and try loading the file.

    Another thing to try is to check that your laptop locality settings (from the Windows control panel) are set to the same as your desktop. Specifically settings such as date/time formats and number formats (commas and decimal points get swapped around when the locality settings are set to some European country settings).

    Regards
    Paul
    Before asking for help, please read this.

  8. #18
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    197

    Default

    Quote Originally Posted by mr.prick View Post
    Do you have UAC enabled?
    That can cause all kinds of problems when installing software with Vista.
    UAC is off
    2001 Corvette Z06

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Similar Threads

  1. Old Software...
    By MMLMM in forum Duramax 06 LLY / 06+ LBZ & LMM
    Replies: 6
    Last Post: March 19th, 2010, 06:05 PM
  2. Pass through logs corrupt..?
    By samh_08 in forum FlashScan V2
    Replies: 6
    Last Post: April 19th, 2009, 02:13 PM
  3. Corrupt BB data
    By RevGTO in forum Gen III V8 Specific
    Replies: 2
    Last Post: June 15th, 2008, 05:48 AM
  4. New LBZ Software
    By GMPX in forum Duramax 06 LLY / 06+ LBZ & LMM
    Replies: 18
    Last Post: January 4th, 2007, 07:34 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •