Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 24

Thread: P0087 Fuel pres to Low Anyone have this issue?

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    13

    Default P0087 Fuel pres to Low Anyone have this issue?

    07 LBZ 3500
    Air Dog
    Trans Go Jr
    160hp tune on DSP 5

    This issue arises at approx 60% throttle in 3rd thru 6th gear.
    I have not had a chance to datalog it yet.

    Just wondering if anyone has had this issue and found a solution for it.

    Thx

  2. #2
    Lifetime Member
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    374

    Default

    Gelled fuel or dirty filter would be my first checks get some power service and add to the tank. You already have a lift pump so you should be problem free check to see if it even works
    04 LB7
    2010 LMM
    2015 LML

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    15

    Default

    i would say 99% chance fuel pressure release valve is going or gone either u gotta replace it or do the ppe shim kit. i had this problem with mine and replaced valve with new one no problems since

  4. #4
    New Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    3

    Default

    I used to have this issue. Open up your tune, then go to engine diagonstics, dtc enables. There is 2 p0087 codes in here. Change them to (Non Emissions, Mill Off). This should take care of this issue. Mine would always go into limp mode until I shut this code off. Just trying to help. Shiming up your fuel rail will help to. 07 LBZ crew cab classic with allison trans and other mods.
    Last edited by rhinomax07efi; January 14th, 2010 at 05:46 PM.

  5. #5
    Lifetime Member
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    1,169

    Default

    I'm having that issue right now but i'm 99% sure it's because im running too much biodiesel. Fuel filter is brand new and i would bet i need a shim kit anyways.
    '07 TBSS, LS2, T42, 3SS, Black on Black on Black, Pretty much stock at the moment. EFILive will fix that

    '06 LBZ/Allison 6speed, EC, LB, 1LT, Leather
    Current Mods: EFI Live/ PTO High Idle Mod/ Factory Exhaust Brake / BD Full Bore/ TransGo Jr./ TTS Twin Lift Pumps/ MBRP 4" turbo back/ Custom air box mod/ BullyDog Outlook Monitor

    465hp/1008tq---7/25/09---Dyno Day Fast Specialties Tuning by ME

  6. #6
    New Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    3

    Default

    If your running a stock cp3 pump with new filters and you still have the p0087 code come up, shimming the rail may take care of this but highly doubt full. Shut this code off. Another thing you can do is open up your tune file, go to engine operation, injection amount, main injection, main injection limp mode, and change all the tables to 120 or greater for the limp mode. If you dont shut off the code p0087, it will still come up as a check engine light, but it will not de fuel at the factory preset of 2000/2200rpm if you change this table to 120 or greater. Tryin to help. I tried new filters and shiming up the rail on mine at first, but it still went into limp mode. This took care of it.

  7. #7
    Lifetime Member
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    266

    Default

    You guys seeing this on OS 12606128 with DSP5 only?
    2011 LML 3500HD CC D/A 4x4
    2006 LBZ 3500 CC D/A 4x4 Sold
    2001 LB7 2500HD D/A 4x4 Sold

  8. #8
    Lifetime Member
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    1,169

    Default

    im currently on 6698 (dsp5) OS i should go back to my stock one (6128) but i highly doubt it'll make a difference.
    Last edited by bballer182; January 16th, 2010 at 05:24 AM.
    '07 TBSS, LS2, T42, 3SS, Black on Black on Black, Pretty much stock at the moment. EFILive will fix that

    '06 LBZ/Allison 6speed, EC, LB, 1LT, Leather
    Current Mods: EFI Live/ PTO High Idle Mod/ Factory Exhaust Brake / BD Full Bore/ TransGo Jr./ TTS Twin Lift Pumps/ MBRP 4" turbo back/ Custom air box mod/ BullyDog Outlook Monitor

    465hp/1008tq---7/25/09---Dyno Day Fast Specialties Tuning by ME

  9. #9
    Lifetime Member
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    266

    Default

    I only saw the problem on the 6128. Changed to 6698 and a new ECM. Have not seen it reoccur.
    2011 LML 3500HD CC D/A 4x4
    2006 LBZ 3500 CC D/A 4x4 Sold
    2001 LB7 2500HD D/A 4x4 Sold

  10. #10
    Lifetime Member
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    1,169

    Default

    well had the rig out today for some driving and low n behold... no more rail pressure problem. Just needed it (bio) to be thinned out a bit. (B25) or so... Still gunna shim the FPRV though.
    '07 TBSS, LS2, T42, 3SS, Black on Black on Black, Pretty much stock at the moment. EFILive will fix that

    '06 LBZ/Allison 6speed, EC, LB, 1LT, Leather
    Current Mods: EFI Live/ PTO High Idle Mod/ Factory Exhaust Brake / BD Full Bore/ TransGo Jr./ TTS Twin Lift Pumps/ MBRP 4" turbo back/ Custom air box mod/ BullyDog Outlook Monitor

    465hp/1008tq---7/25/09---Dyno Day Fast Specialties Tuning by ME

Page 1 of 3 123 LastLast

Similar Threads

  1. Low fuel rail code P0087
    By Tarkstoys in forum Duramax 06 LLY / 06+ LBZ & LMM
    Replies: 9
    Last Post: August 6th, 2011, 06:15 AM
  2. Strange fuel issue
    By Forcefedperformance in forum Forced Induction and Nitrous Oxide (N20)
    Replies: 3
    Last Post: August 24th, 2009, 06:13 PM
  3. Fuel cut at 1000rpm Issue
    By Scoota in forum RoadRunner Real-Time PCM Emulator
    Replies: 0
    Last Post: August 29th, 2008, 09:57 AM
  4. Fuel injection issue
    By odd boy in forum General (Petrol, Gas, Ethanol)
    Replies: 8
    Last Post: June 2nd, 2008, 01:50 AM
  5. Fuel Issue
    By Beer99C5 in forum Gen III V8 Specific
    Replies: 3
    Last Post: May 19th, 2007, 10:08 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •