Results 1 to 4 of 4

Thread: Not connection to E67 ECM

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    3

    Default Not connection to E67 ECM

    Hi Guys, I bought a front damaged 08 Cadillac STS-V, the main harness at the bottom of the cross member was slightly damaged ( about 15 wires, which I connected already ). The car was not majrly damaged, just had to replace the front lower chassis and a few pipes I have replaced all the damaged parts now and am trying to start the car. When I try to start the car, all the lights click off and after about 20 seconds, all the codes start showing on the display, air bag, etc, also it display "shift to Park".

    I tried to check the ECM status but I am unable to connect to the ECM, using the EFILive V2 scanner. I have a little research on the diffrent forums but cannot seem to find the answer why I am not able to connect to the ECM. When I run the Scanned, I cannot read the VIN number or other information from the Data Link. I tried to connect using the EFIScan and it comes back with unable to find ECM, BCM, TCM. I am selecting the correct ECM for the car, E67 but am not able to connect. I have verified the continuity of the wires from the ECM to the Fuse Box, as far as I could to make sure that the wires are all connected.

    Even if the ECM was bad, shouldnt the Scanner pickup the BCM or the TCM. The reason why I ask is that the error codes are being displayed on the display, like Shift to park, low on Washer fluid, etc.
    I jumped the starter and the fuel pump and the engine starts for about 2-4 seconds and them dies.

    Any help on how I can analyze the problem.
    thanks
    Khali

  2. #2
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    27,752

    Default

    When the wiring was damaged, the harness may have moved and pulled the wires (i.e. the wires may be damaged elsewhere along the harness)...

    Check all the power/ground connections (do check for loaded voltage drop across all power and ground connections).

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    3

    Default

    Thanks Joecar, i have downloaded all the ground connections diagram and will check all the connection.

  4. #4
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    27,752

    Default

    If across any ground point there is a voltage of more than 0.2V while trying to crank, then that ground connection has high resistance.

Similar Threads

  1. LC-1 serial connection
    By nathans1987 in forum Tutorials
    Replies: 11
    Last Post: May 26th, 2009, 10:08 AM
  2. No connection!
    By jamesbond2509 in forum General (Petrol, Gas, Ethanol)
    Replies: 14
    Last Post: May 7th, 2008, 11:33 AM
  3. Problems with V2 Connection
    By SV8346 in forum FlashScan V2
    Replies: 26
    Last Post: February 26th, 2008, 11:44 AM
  4. LC1 losing connection.
    By jfpilla in forum General (Petrol, Gas, Ethanol)
    Replies: 2
    Last Post: February 14th, 2008, 12:28 PM
  5. No connection
    By jannes_z-28 in forum General (Petrol, Gas, Ethanol)
    Replies: 6
    Last Post: August 1st, 2007, 07:57 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •