Results 1 to 8 of 8

Thread: E38 scaning with scan tool

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    8

    Default E38 scaning with scan tool

    guys sorry not on here much with work and a mod. on pt.net just dont browse alot.I am trying to find out why my scan tool is not working the dash pops up and i can get it to connect but when i go to record it blinks and shows nothing gauges don't do nothing.i have it set on E38 ecm Imperial.pid's.

    can anyone please tell me what i am doing wrong just for a little more info i am tunning an 2001 truck,2005 tahoe,2007 vortex max,2009 4x4 6.2 i am haveing the problems with the 2 newer trucks

    thanks for any and all help.

  2. #2
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    27,726

    Default

    Hi LD,

    Can you post some screenshots...?

    [go CTRL-PrtScrn and paste/save into Paint or IrfanView, then when replying click Go Advanced and Manage Attachments. ]

  3. #3
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    27,726

    Default

    Did you press the connect button to connect to vehicle...?
    Did you select pids...?

  4. #4
    New Member
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    8

    Default

    i have selected E38 ecm Imperial.pid's.

    i press the gren botton on top left corner then the red botton for recorder when i hit the red botton it does nothing.i was in the pass able to log and everything wrok good when i started to tune on my 01 from then on it has not worked.

  5. #5
    EFILive Crew Site Admin Tordne's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,870

    Default

    The E38 PIDs will likely not be supported on your 2001 vehicle and may simply be the problem. Perhaps try selecting Default Imperial PID list and try that as a comparison.
    Andrew
    EFILive Crew


  6. #6
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    27,726

    Default

    Can you post some screenshots of the the Data tab.

  7. #7
    New Member
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    8

    Default

    Quote Originally Posted by joecar View Post
    Can you post some screenshots of the the Data tab.


    i'll try

  8. #8
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    27,726

    Default

    Quote Originally Posted by litreddevil View Post
    i'll try
    See here for instructions: showthread.php?t=3064

Similar Threads

  1. Tuning tool not following scan tool (VE table)
    By dvx in forum General (Petrol, Gas, Ethanol)
    Replies: 3
    Last Post: October 19th, 2008, 08:43 AM
  2. Scan tool match tune tool?
    By zapp168 in forum Gen III V8 Specific
    Replies: 4
    Last Post: March 20th, 2008, 04:27 AM
  3. Replies: 4
    Last Post: January 6th, 2008, 10:47 AM
  4. Fit to Scan Tool/Tune Tool
    By limited cv8r in forum General
    Replies: 11
    Last Post: March 3rd, 2007, 05:10 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •