Results 1 to 5 of 5

Thread: V1 Commercial only recognized when cable is plugged in

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    2

    Default V1 Commercial only recognized when cable is plugged in

    I bought a V1 setup from a guy quite awhile ago, and he had upgraded it to V1 Commercial version. When the cable is plugged in, it accepts the license info fine and works great, but when the cable is disconnected from the computer, it tries to tell me it is in demo mode. The only solution I have found is to change the settings in EFILive to personal, and it will accept the registration info, but does not work when the cable is plugged back in.

    Any ideas? Is there an updated registration key that I need that the previous owner did not supply to me? Thanks in advance.

  2. #2
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    27,897

    Default

    Scott,

    Do you have the blue registration card that came with the V1 (this has the Commercial license key)...?

    If not, then email your V1's serial number to support@efilive.com and the license key will be set to you.

    And welcome to the forum

  3. #3
    EFILive Crew Site Admin Tordne's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,870

    Default

    Demo Mode will be shown when you have not entered the details from the blue registration card. When the cable is connected to your PC the Tune Tool reads the cable to get the effective license level, and suppresses the Demo Mode message.

    If you send me the (support@efilive.com) the Serial Number and Auth Code (http://support.efilive.com/kb_articl...2143-YUOG-8049) I'll see what the cable is known as in our database.
    Andrew
    EFILive Crew


  4. #4
    New Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    2

    Default

    Email sent!

    All of the blue card information works when the cable is plugged in, but when it is not plugged in it goes into demo mode. If I go back into the settings and change it back to Personal it will work correctly when the cable is not connected.

  5. #5
    EFILive Crew Site Admin Tordne's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,870

    Default

    Email coming back your way. It is definitely a Commercial Scan and Tune license. When you are using the Tune Tool without FlashScan connected the Help->About screen will always show an Personal effective license level just so you know not to worry about that .
    Andrew
    EFILive Crew


Similar Threads

  1. V1 Commercial to V2 Commercial Upgrade
    By ls698ta in forum FlashScan V1
    Replies: 11
    Last Post: November 29th, 2010, 08:25 AM
  2. flashscan not recognized
    By blazinblue in forum FlashScan V2
    Replies: 40
    Last Post: September 5th, 2009, 10:00 AM
  3. V2-device not recognized
    By zacksfoam in forum FlashScan V2
    Replies: 1
    Last Post: August 14th, 2009, 06:56 PM
  4. Car Dies with IAT plugged in
    By laughatrice in forum Gen III V8 Specific
    Replies: 2
    Last Post: June 10th, 2009, 06:26 PM
  5. Left WB Sensor plugged in all night
    By Chalky in forum General (Petrol, Gas, Ethanol)
    Replies: 2
    Last Post: July 14th, 2007, 06:32 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •