Results 1 to 4 of 4

Thread: trouble reading tcm tune out of 2010 lmm with latest software release

  1. #1
    New Member
    Join Date
    May 2010
    Posts
    5

    Default trouble reading tcm tune out of 2010 lmm with latest software release

    Downloaded the lastest software that is supposed to have the capablity to read the tcm tune out of the 2009+ trucks. It recognizes the tcm and start to read and then freezes at 34k of 2560k. no error message. wait for a few minutes. one time 10+ minutes and click stop and it reboots tcm.

    Truck is a 2010 model.

    also set dtc UC101 after

  2. #2
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28,169

    Default

    Which version of firmware...?

  3. #3
    EFILive Crew Site Admin Torden's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,870

    Default

    When setting up the controllers you are selecting 'A50' and not 'AL6' for the 2009+ TCM? As Joe mentions do make sure you have the latest software and firmware.

    - 7.5.6. Build 131: http://download.efilive.com/Software....131_Setup.exe
    - 8.1.2 Build 112: http://download.efilive.com/Software....112_Setup.exe
    - FlashScan V2 firmware 2.06.40 (included in V8 download)

    Please see these guides for more details on software and firmware updates:
    - Software: http://support.efilive.com/kb_articl...5404-IJZV-0820
    - Firmware: http://support.efilive.com/kb_articl...7243-SFGL-2949
    Andrew
    EFILive Crew


  4. #4
    New Member
    Join Date
    May 2010
    Posts
    5

    Default

    I didn't install the firmware.. got too excited i guess. most likely the problem. Thanks for the respones.

Similar Threads

  1. Can not get V2 to read any TCM memory on 2010 LMM?
    By Mr.Blister007 in forum Allison 5 & 6 Speed
    Replies: 2
    Last Post: February 15th, 2011, 09:49 AM
  2. Full flash a g8 gt tcm with a 2010 camaro tune?
    By b18cls1 in forum 6 speed/8 speed RWD/FWD Transmission Tuning (incl T43, T76, T87)
    Replies: 8
    Last Post: August 3rd, 2010, 01:48 PM
  3. V1 TO V2 UPGRADE, Says I need the latest software???
    By nitrorocket in forum FlashScan V2
    Replies: 3
    Last Post: May 27th, 2008, 01:59 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •