Results 1 to 6 of 6

Thread: Error $0502

  1. #1
    Member
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    56

    Default Error $0502

    I can get my files transfered to the Auto Cal fine, but when I plug into the car it says options missing on the display. All of the tunes are there but if I try to load one into the ecu I get a $0502?


    Any help would be great!!

  2. #2
    EFILive Crew Site Admin Tordne's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,870

    Default

    Given that error code and the fact is says missing Options it is simply a case of the AutoCal device having not been configured. You need to contact the tuner or workshop who provided you with the AutoCal for resolution.
    Andrew
    EFILive Crew


  3. #3
    New Member
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    1

    Default

    Quote Originally Posted by Tordne View Post
    Given that error code and the fact is says missing Options it is simply a case of the AutoCal device having not been configured. You need to contact the tuner or workshop who provided you with the AutoCal for resolution.
    I'm having the exact same problem. But I am now 2 states away from my tuning shop. Will I need to send my
    AutoCal device back to them to get it configured or will I be able to have it done by just sending files on my laptop?
    I was able to install the tune in my car by using EFILive Scan and Tune Version8 on my laptop, plugging my laptop into the AutoCal,
    while also having the AutoCal plugged into the OBDII port on car. But don't want to have to always carry around my laptop
    with me to change tunes.

  4. #4
    EFILive Crew Site Admin Tordne's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,870

    Default

    Your tuner "should" be able o resolve the issue for you without sending back the AutoCal device. They will simple just need to provide the correct preconfigured device settings, and then have you implement them locally with the V8 software you've already used.
    Andrew
    EFILive Crew


  5. #5
    New Member
    Join Date
    Dec 2016
    Posts
    1

    Default

    Quote Originally Posted by Webbs View Post
    I can get a fat burner like this files transfered to the Auto Cal fine, but when I plug into the car it says options missing on the display. All of the tunes are there but if I try to load one into the ecu I get a $0502?


    Any help would be great!!
    I just got this 0502 error too. trying to fix it now.
    Last edited by Valko; August 23rd, 2017 at 09:48 PM.

  6. #6
    Lifetime Member Mitco39's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    641

    Default

    Follow the steps under the heading

    BBR & BBF (Black Box Reading and Flashing) Configuration

    https://support.efilive.com/kb_artic...6659-YAHB-3781

Similar Threads

  1. Error 08 on my LM-1
    By Slowrc in forum General (Petrol, Gas, Ethanol)
    Replies: 6
    Last Post: April 20th, 2010, 03:43 AM
  2. ERROR. Please help
    By ntrimm in forum FlashScan V2
    Replies: 1
    Last Post: March 29th, 2009, 02:22 PM
  3. Error
    By ASSAMI in forum General (Petrol, Gas, Ethanol)
    Replies: 6
    Last Post: February 4th, 2007, 08:27 AM
  4. Com Error
    By Neilb in forum EFILive V4
    Replies: 0
    Last Post: January 6th, 2006, 05:57 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •