Results 1 to 6 of 6

Thread: EFI Problem, stumped

  1. #1
    Senior Member DmaxHawk's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    151

    Default EFI Problem, stumped

    Im working on putting a dsp 5 on a 07.5 lmm and have no idea what's going on with it. I installed the switch with no problems. Now when I try to flash the dsp tune the truck accepts the tune fine. When I try to drive it on the other hand, that's when it starts acting strange. I step on the throttle, rpms increase and then start jumping around like it had a rev limited or something. I checked all the tables and they look good. If I load a stock tune, it works fine...anyone have any ideas?
    07 El Bee Zee
    Little faster than stock...

  2. #2
    Lifetime Member
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    1,169

    Default

    So what happens if you take the stock file and upgrade it to DSP5 and flash that? what happens? I would be willing to be that there is either a pin loos in the ECM connector or there is a table or set of table in the base tune that aren't working correctly.
    '07 TBSS, LS2, T42, 3SS, Black on Black on Black, Pretty much stock at the moment. EFILive will fix that

    '06 LBZ/Allison 6speed, EC, LB, 1LT, Leather
    Current Mods: EFI Live/ PTO High Idle Mod/ Factory Exhaust Brake / BD Full Bore/ TransGo Jr./ TTS Twin Lift Pumps/ MBRP 4" turbo back/ Custom air box mod/ BullyDog Outlook Monitor

    465hp/1008tq---7/25/09---Dyno Day Fast Specialties Tuning by ME

  3. #3
    Senior Member DmaxHawk's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    151

    Default

    Thats what I did. The base tune works fine as a single tune, when I upgrade it to a DSP, thats when it starts jumping around. And it does it on every tune, even the stock base tune that worked fine...
    07 El Bee Zee
    Little faster than stock...

  4. #4
    Lifetime Member killerbee's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    1,042

    Default

    post your tune and your log of the behavior, if you want help.
    Michael, Systems Engineer 04.5 D-max LLY, Phoenix, Arizona Email
    Custom Tuning Services
    DURAMAX/CUMMINS ECM's TCM's for sale, all years, 20% wholesale discount available
    EFILive's first VGT "Software Wastegate Tune"

  5. #5
    Senior Member DmaxHawk's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    151

    Default

    Quote Originally Posted by killerbee View Post
    post your tune and your log of the behavior, if you want help.
    Here is the tune, I will post the log when I get it.
    Attached Files Attached Files
    07 El Bee Zee
    Little faster than stock...

  6. #6
    Lifetime Member killerbee's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    1,042

    Default

    I think you will find the problem in your EGR desired flow tables.

    The log will be helpful, if you log all the EGR pids.
    Michael, Systems Engineer 04.5 D-max LLY, Phoenix, Arizona Email
    Custom Tuning Services
    DURAMAX/CUMMINS ECM's TCM's for sale, all years, 20% wholesale discount available
    EFILive's first VGT "Software Wastegate Tune"

Similar Threads

  1. Can EFI log data regarding my shifting problem?
    By 5akman in forum Allison 5 & 6 Speed
    Replies: 5
    Last Post: June 13th, 2011, 01:18 AM
  2. Replies: 3
    Last Post: October 29th, 2009, 08:09 AM
  3. EFI Live V2/USB Comunication Problem
    By castewart in forum Duramax LB7
    Replies: 7
    Last Post: May 21st, 2009, 08:55 AM
  4. Efi Live Tuning Problem,, Need Help
    By Boll Curlee in forum General (Petrol, Gas, Ethanol)
    Replies: 4
    Last Post: November 18th, 2006, 06:43 AM
  5. Problem with linkups with V5 & V6 EFI
    By jbrunton in forum General (Petrol, Gas, Ethanol)
    Replies: 3
    Last Post: May 3rd, 2006, 12:19 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •