Results 1 to 3 of 3

Thread: PID selection issues with V7.5.7.167 - post in here

  1. #1
    EFILive Developer Site Admin Blacky's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    9,119

    Default PID selection issues with V7.5.7.167 - post in here

    There have been a number of posts stating that there are problems with various PID selections under the latest release V7.5.7.167. Right now we don't have enough detailed information about the problem being sent in. If you have noticed anything wrong with your PID selections after upgrading to V7.5.7.167, please document as completely as possible the issues and post them to this thread. Please include screen shots and/or *.pid files where appropriate.

    Regards
    Paul
    Last edited by Blacky; June 28th, 2011 at 03:46 PM. Reason: corrected build 168 to 167
    Before asking for help, please read this.

  2. #2

    Default

    Some of this has now been discussed on other threads. Paul posted a possible work around and I think it might solve it until Paul solves it in the software.

    If you are having PID related problems, for example not being able to see PIDs in previously logged Scan files, go to File->Select Controller and make sure the correct controller is selected. Once you have done that, re-open the Scan file again and you should now have your missing PIDs.

    One hint that the problem is controller make/model and vehicle brand related that I should have noticed is that the PIDs that remain are the SAE PIDs and the manufacturer specific PIDs appear to be the ones that disappear.

    Hope this helps,



    Quote Originally Posted by Blacky View Post
    There have been a number of posts stating that there are problems with various PID selections under the latest release V7.5.7.167. Right now we don't have enough detailed information about the problem being sent in. If you have noticed anything wrong with your PID selections after upgrading to V7.5.7.167, please document as completely as possible the issues and post them to this thread. Please include screen shots and/or *.pid files where appropriate.

    Regards
    Paul
    Jason Haines, Project Director
    Lingenfelter Performance Engineering
    http://www.lingenfelter.com
    jhaines@lingenfelter.com
    260-724-2552

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    30

    Default

    I am at a total loss here....I have had a friend send me his PIDs and it only allows 2 of them to be monitored...if I open a log file I can see all the paramters I want monitored is shown but if I save it and reopen the PID it only allows the first 4 in the show all column...ahhhhhhhhh

    Basically nothing i select seems to be supported.....when I check mark the box I can only select basically wide band readings and nothing more...i checked the controller and its right.

Similar Threads

  1. lm-1 pid selection wants lc-1
    By louis in forum General (Petrol, Gas, Ethanol)
    Replies: 2
    Last Post: June 10th, 2008, 11:11 AM
  2. PID selection???
    By 10secvette in forum Gen IV V8 Specific
    Replies: 1
    Last Post: January 6th, 2008, 03:29 PM
  3. pid selection
    By Dale in forum Vortec V6/V8 Specific
    Replies: 0
    Last Post: November 21st, 2007, 01:55 PM
  4. PID Selection
    By Whodunnit in forum LL8 4.2L In-Line 6 - P10 PCM
    Replies: 1
    Last Post: August 22nd, 2007, 06:34 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •