Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: E40 Cam Cold Start issue........help please!!

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    34

    Default E40 Cam Cold Start issue........help please!!

    Kinda new to the boards here and i appreciate the help ive recieved so far from everybody........i recently put a 224/236 113LSA cam in my LS2 GTO and have one issue left lingering...........i got the part throttle, idle, WOT perfect.....car runs great............also warm starts are perfect as well as even slightly warm starts >80ECT or so.............but if i let the car sit ovenight and its cold out <50* or so the car will struggle to fire on the first shot.............it cranks and cranks and never tries to fire......seems like there is no fuel.........just cranks and cranks........if i let it sit for like 20 sec then try it it will sometimes start......eventually i got it to start up and soon as it fired it came right up to 1200 and idled fine on its own and drove perfect...no smoke or smell either after it fired it showed no signs of being loaded up.......just seems to be that inital ice cold start up..........any help would be appreciated.......

    thanks
    Mike

  2. #2

    Default

    post up your tune
    330 rwkw EFILIVE OS 01290005 SD Cam / Head Tuned 6 speed VY SS Commodore
    10/71 Blown 572 Big Block Chev HQ 2 Door Monaro

    GM Performance Centre
    Busselton WA
    AUSTRALIA
    Phone: 0447 003050

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    34

    Default

    AI226_234.Final.4.tunhere ya go........thanks!!!

  4. #4

    Default

    give this a try when the engine is cold and see if that helps
    Attached Files Attached Files
    330 rwkw EFILIVE OS 01290005 SD Cam / Head Tuned 6 speed VY SS Commodore
    10/71 Blown 572 Big Block Chev HQ 2 Door Monaro

    GM Performance Centre
    Busselton WA
    AUSTRALIA
    Phone: 0447 003050

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    34

    Default

    Quote Originally Posted by gmperformancecentre View Post
    give this a try when the engine is cold and see if that helps
    Thanks a ton!!! Ill try it out in the morning......can I ask what u changed just trying to learn

  6. #6
    Lifetime Member
    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    640

    Default

    Open both tunes and look at the differences. It's a built in feature of the 7.5 tune tool.

    Ira

  7. #7

    Default

    open the file in v7.5 and click on history and have a look at the last mods on the bottom of the page
    330 rwkw EFILIVE OS 01290005 SD Cam / Head Tuned 6 speed VY SS Commodore
    10/71 Blown 572 Big Block Chev HQ 2 Door Monaro

    GM Performance Centre
    Busselton WA
    AUSTRALIA
    Phone: 0447 003050

  8. #8

    Default

    how did it go
    330 rwkw EFILIVE OS 01290005 SD Cam / Head Tuned 6 speed VY SS Commodore
    10/71 Blown 572 Big Block Chev HQ 2 Door Monaro

    GM Performance Centre
    Busselton WA
    AUSTRALIA
    Phone: 0447 003050

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    34

    Default

    tried it it actually got worse lol...........i kept screwing with it and i got it figured out ..........the cranking commanded fuel table reacts very odd to changes........i got it dialed in now..............now im trying to figure out the dynamics compensation tables..........thinking the small jumps/jerks i feel in the very light throttle have to do with this................can you shed any light on this?

  10. #10
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    19

    Default

    check your inbox.. Cheers Ryan

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Cold start question.
    By 12sec.5.3 in forum Gen III V8 Specific
    Replies: 14
    Last Post: November 2nd, 2011, 01:45 PM
  2. Cold start perfect, Warm start flares high
    By samh_08 in forum Gen III V8 Specific
    Replies: 1
    Last Post: May 12th, 2009, 08:36 PM
  3. Cold start great but warm start sucks."Idle
    By mvvette97 in forum Gen III V8 Specific
    Replies: 11
    Last Post: October 25th, 2008, 11:22 PM
  4. Cold start idle help
    By oztracktuning in forum General (Petrol, Gas, Ethanol)
    Replies: 11
    Last Post: May 25th, 2006, 07:17 PM
  5. Cold Start
    By pomona in forum General (Petrol, Gas, Ethanol)
    Replies: 5
    Last Post: April 28th, 2005, 06:11 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •