Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: $0281 when trying to BBL

  1. #1
    Lifetime Member THEFERMANATOR's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    794

    Default $0281 when trying to BBL

    I'm trying to use teh V2 stand-alone to display data and do some data logs, but everytime I try and display data I get this $0281 error. I can go in and display module info, DTC's, and read teh tune file, but it will not display any data. Also I have found it will not BBF my LB7 either with this software. I'm running the current public release from back in August, and have ran into all kinds of problems with my LB7 with it, yet none of these problems seem to have happened when I was doing an LBZ recently. I really don't want to go to RC9 right now as I'm still doing some tuning with peopel using .CTD files, but on teh other hand I can ONLY flash my LB7 using teh V8 software through the laptop as any other method gives me licensing errors(yet it will read teh tune fine).
    1995 GMC 2500 SUBURBAN powered by 01 DURAMAX/ALLISON, little of this, a little of that,
    DIAMONDEYE 4" exhaust, CORSA muffler, AFE stage 1 dry filter, custom tuning by me, KENNEDY single pump and pump rub kit.

  2. #2
    Lifetime Member THEFERMANATOR's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    794

    Default

    To make it more complicated, I just pulled the SD card out and now it will connect but still doesn't log all PIDS, and about half the time it will be all 0's when it shows data. BUT, when I play the logs back, those invalid PIDS display in the V7.5 tool.
    1995 GMC 2500 SUBURBAN powered by 01 DURAMAX/ALLISON, little of this, a little of that,
    DIAMONDEYE 4" exhaust, CORSA muffler, AFE stage 1 dry filter, custom tuning by me, KENNEDY single pump and pump rub kit.

  3. #3
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28,189

    Default

    Which firmware version/date does your V2 have...?

    Which V7/V8 build versions do you have installed...?

  4. #4
    Lifetime Member THEFERMANATOR's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    794

    Default

    V7.5.7 build 180
    V8.2.1 build 170
    bootblock 2.07.03
    firmware 2.07.22

    And this is not anywhere near my first time with problems with this release with my early LB7.

    http://duramaxdiesels.com/forum/showthread.php?t=37249
    1995 GMC 2500 SUBURBAN powered by 01 DURAMAX/ALLISON, little of this, a little of that,
    DIAMONDEYE 4" exhaust, CORSA muffler, AFE stage 1 dry filter, custom tuning by me, KENNEDY single pump and pump rub kit.

  5. #5
    Lifetime Member
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    4,908

    Default

    As much as it sucks, you might want to try and upgrade another computer to RC9 and see if that fixes the problem. Dont know if you have multiple V2s or not, if you do then upgrade it to RC9 and see if the problem goes away. I think this was one of the issues fixed with the latest RC versions. Format config then update bootblock, then firmware, then copy everything back. $0281 is a no data received from the controller, weird because you can pull codes/etc with it.
    ~Erik~
    2013 Sonic RS Manual - 1.4L I4T E78, tuned, turbo mods, etc.
    2008 TrailBlazer SS 3SS AWD Summit White - LS2 E67/T42, bolt ons, suspension, etc.
    2002 Chevy TrailBlazer LT 4X4 Summit White - 4.2L I6 P10, lifted, wheels, etc.

  6. #6
    Lifetime Member THEFERMANATOR's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    794

    Default

    What made it really wierd was removing the SD card made the 0281 go away, but it still wouldn't display data but maybe half the time.
    1995 GMC 2500 SUBURBAN powered by 01 DURAMAX/ALLISON, little of this, a little of that,
    DIAMONDEYE 4" exhaust, CORSA muffler, AFE stage 1 dry filter, custom tuning by me, KENNEDY single pump and pump rub kit.

  7. #7
    Lifetime Member
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    4,908

    Default

    Hmmm, that is weird. Have you tried another SD card by chance? My E67/T42 combo would randomly drop before the RC8 version, no idea what/if anything changed but I recorded a few 2hr logs without a hitch. Something like 200,000 frames!
    ~Erik~
    2013 Sonic RS Manual - 1.4L I4T E78, tuned, turbo mods, etc.
    2008 TrailBlazer SS 3SS AWD Summit White - LS2 E67/T42, bolt ons, suspension, etc.
    2002 Chevy TrailBlazer LT 4X4 Summit White - 4.2L I6 P10, lifted, wheels, etc.

  8. #8
    Lifetime Member THEFERMANATOR's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    794

    Default

    Quote Originally Posted by ScarabEpic22 View Post
    Hmmm, that is weird. Have you tried another SD card by chance? My E67/T42 combo would randomly drop before the RC8 version, no idea what/if anything changed but I recorded a few 2hr logs without a hitch. Something like 200,000 frames!
    No, I only have the 1 1GB SD card. The last time I tried a 2GB SD card and formatted it, it screwed up the card and left me with only 1GB of memory on it and the card didn't store data correctly.
    1995 GMC 2500 SUBURBAN powered by 01 DURAMAX/ALLISON, little of this, a little of that,
    DIAMONDEYE 4" exhaust, CORSA muffler, AFE stage 1 dry filter, custom tuning by me, KENNEDY single pump and pump rub kit.

  9. #9
    EFILive Developer Site Admin Blacky's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    9,338

    Default

    Quote Originally Posted by THEFERMANATOR View Post
    No, I only have the 1 1GB SD card. The last time I tried a 2GB SD card and formatted it, it screwed up the card and left me with only 1GB of memory on it and the card didn't store data correctly.
    This utility may help re-format/recover your SD Card:
    http://panasonic.jp/support/global/c...oad/index.html

    Regards
    Paul
    Before asking for help, please read this.

  10. #10
    EFILive Developer Site Admin Blacky's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    9,338

    Default

    Quote Originally Posted by Blacky View Post
    This utility may help re-format/recover your SD Card:
    http://panasonic.jp/support/global/c...oad/index.html

    Regards
    Paul
    I forgot to add, you'll need a PC or laptop with an SD Card slot to use the utility.
    Regards
    Paul
    Before asking for help, please read this.

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Error $0281....no data received
    By y2k2z28 in forum FlashScan V2 BB Logging
    Replies: 22
    Last Post: October 23rd, 2016, 10:08 AM
  2. Want to start using BBL - $0281
    By Gelf VXR in forum FlashScan V2 BB Logging
    Replies: 21
    Last Post: May 28th, 2010, 02:49 AM
  3. BBL Error 0281
    By LS2_307 in forum Black Box Logging
    Replies: 5
    Last Post: January 28th, 2010, 12:10 AM
  4. Error $0281 on DTC Clear?
    By Donovan in forum FlashScan V2 BB Logging
    Replies: 2
    Last Post: May 21st, 2008, 01:59 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •