Page 2 of 21 FirstFirst 123412 ... LastLast
Results 11 to 20 of 205

Thread: Check my data logging

  1. #11
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    112

    Default

    on b3605 should i make my whole map look like the picture in v7.5 tutorial? or just the red rectangle. b/c my does not look like the whole picture. also i guess the reason i skipped this is i was following the v7 tutorial and i dont think this was in there..

    I have applied the changes, just wanna know about my b3605 map. then i will reflash this first autove tune and redo my first log. that way i can start over. when logging is it best for me to do driving around the streets with lots of stop and go? or freeway?

    first is tutorial map
    and 2nd is how my map is now in my vetune
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	tutorialb3605.JPG 
Views:	93 
Size:	150.6 KB 
ID:	12853   Click image for larger version. 

Name:	Davinb3605.JPG 
Views:	66 
Size:	193.9 KB 
ID:	12854  

  2. #12
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    27,785

    Default

    You want your B3605 to look like the left image you posted.

    Set B3605 back to stock, and then modify the red rectangle (with EQR fuel units)...

    [ cells outside the red rectangle will not be hit (look at the ECT) ]


    Do a mix of streets and freeway, but use the throttle progressively and try to keep it steady if you can (applying brakes may help)...

    >>> be safe <<<

  3. #13
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    112

    Default

    Quote Originally Posted by joecar View Post
    You want your B3605 to look like the left image you posted.

    Set B3605 back to stock, and then modify the red rectangle (with EQR fuel units)...

    [ cells outside the red rectangle will not be hit (look at the ECT) ]


    Do a mix of streets and freeway, but use the throttle progressively and try to keep it steady if you can (applying brakes may help)...

    >>> be safe <<<

    sweet i have it all fixed. will posts logs later today thank you. now when you told me to raise the kpa how did you know to do that? was that in the newer tutorial and i missed it? i just wanna know so i can understand the whole thing

  4. #14
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    27,785

    Default

    Your cam idles at a higher MAP kPa than C3905.

  5. #15
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    112

    Default

    Quote Originally Posted by joecar View Post
    Your cam idles at a higher MAP kPa than C3905.
    thanks i just wanted to understand the reasoning. right now cant log till later today. but the car does idle horrible and when i first take off it wants to die and backfire... also exhuast sounds very sputtery. im guessing this stuff will be taken care of after we do the autove and focus more on idle and transition. correct.

  6. #16
    Lifetime Member BLK02WS6's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    442

    Default

    When you post up the log, post the tune that was in the car when you did the log - makes it easier for us to help you.

    Where is your IAT sensor located? It is reading extremely high! You need to move it or get some cooler air into that thing...

    Another issue - you are doing this on stock injectors? You are wasting your time - they have to be replaced with that cam you have! What fuel pump do you have?
    Last edited by BLK02WS6; April 3rd, 2012 at 11:38 AM.
    GM EFI Tuner
    02 WS6 9.41 @ 143 MPH 3675#, drag radials, pump gas, through the mufflers - sold


  7. #17
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    112

    Default

    Blk good to see you here, I have no problem gettin bigger injectors.

    MY iat is in the maf and they are both close to my headlight by fender. I'll post up pics later.

  8. #18
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    112

    Default

    ok here is a picture of how my intake is and location of my IAT on my maf. (240's seem to have a problem with high IAT readings under the hood) also im using a walboro 255 fuel pump.

    here is my first base autove tune thats on the car and my first quick log. also before the AUTOVE tune i just used weatherman's ls1-m6 base tune that is posted in idle tips and tricks.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	IMAG1462.jpg 
Views:	58 
Size:	746.7 KB 
ID:	12856   Click image for larger version. 

Name:	Ben.JPG 
Views:	47 
Size:	136.7 KB 
ID:	12859  
    Attached Files Attached Files

  9. #19
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    112

    Default

    oh and also if you watch my log dont freak out on the speedo signal... its 20mph to fast. im not really driving around that fast.

    and sourcing some green tops now to swap on
    Last edited by dm79; April 3rd, 2012 at 08:28 PM.

  10. #20
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    112

    Default

    picking up some bosche 40lb injectors now these are specs

    http://ls1tech.com/forums/fueling-in...0155868-a.html

Page 2 of 21 FirstFirst 123412 ... LastLast

Similar Threads

  1. data logging
    By ecc_33 in forum Duramax LB7
    Replies: 0
    Last Post: January 18th, 2012, 12:30 PM
  2. Data Logging Help
    By djfrazier in forum Cummins 5.9L
    Replies: 6
    Last Post: October 17th, 2011, 12:25 AM
  3. V1 Data logging
    By Harrismarine in forum General (Petrol, Gas, Ethanol)
    Replies: 4
    Last Post: December 2nd, 2007, 06:01 PM
  4. Data logging a 98
    By minytrker in forum General
    Replies: 2
    Last Post: February 25th, 2006, 01:10 PM
  5. Data logging
    By never satisfied in forum Duramax LB7
    Replies: 1
    Last Post: February 20th, 2006, 01:53 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •