Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 35

Thread: Advice needed, please take a look to my tune

  1. #1
    Senior Member DocZ28's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    105

    Default Advice needed, please take a look to my tune

    Engine works great, and has good mpg. Have good response. I did a lot of vet tune in CL to perform drivebility and drives like a CTS LOL. I take it to the track and did not like the results, the engine does not pull on mid RPM to hi rpm. The best ET was only 12.30 (what a shame).

    I get my WB but I can´t make it work yet.

    Please take a look to see if there is something unusual.
    My target is to work with the WB this weekend but I would like to have this checked first. CAL VET for load PCM.tun

  2. #2
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    27,804

    Default

    Hey Doc,

    Everything looks ok, maybe MAF needs a little attention (be sure you apply the transient filter when doing Calc.VET);

    I think your wideband will help you with this (high load area of VE and MAF tables)...

    you're close, I think you can easily crack into the 11's;

    what was your TS mph...?

  3. #3
    Senior Member DocZ28's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    105

    Default

    Thank you for your replay. speed was 114 mph

  4. #4
    Lifetime Member BLK02WS6's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    442

    Default

    Do you have a log from the track run? What was the timing on the passes?
    GM EFI Tuner
    02 WS6 9.41 @ 143 MPH 3675#, drag radials, pump gas, through the mufflers - sold


  5. #5
    Senior Member DocZ28's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    105

    Default

    Now that you mention timing, It was on 23* Let me take the log from my Laptop and load it

  6. #6
    Senior Member DocZ28's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    105

    Default

    I can´t make the WB works, I do step by step the installation, the gauge readings is not the same to the efilive readings.
    As the gauge read 13 or 14 AFR, the log shows 9 or 10 in the readings. What could be wrong?

    Regards

  7. #7
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    27,804

    Default

    Do you have FlashScan V1 or V2...?

    Which wideband do you have...?

  8. #8
    Senior Member DocZ28's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    105

    Default

    FlashScan V1, and LC-1 wide band

  9. #9
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    27,804

    Default

    Post a log file of the pids EXT.AD1 and EXT.AD2.


    Which AFR pid are you using...?


    How is your LC-1 connected...?

    red:
    blue:
    brown:
    yellow:
    black:
    white:
    green:


    ( note: LC-1 black is not a ground )

  10. #10
    Senior Member DocZ28's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    105

    Default

    Quote Originally Posted by joecar View Post
    Post a log file of the pids EXT.AD1 and EXT.AD2.


    Which AFR pid are you using...?
    Do not know for sure, is the one mentioned in tutorial.

    How is your LC-1 connected...?

    red: to switched 12v
    blue: to ground
    brown: to white wire of the gauge
    yellow: to gauge and v1 device
    black: to led and push botton and botton to ground
    white: to ground and black wire of the gauge
    green: it does not have green.


    ( note: LC-1 black is not a ground )
    This is how is connected.

Page 1 of 4 123 ... LastLast

Similar Threads

  1. Good N/A Tune but...Going Supercharged I could use advice on a base tune
    By tatasta in forum Forced Induction and Nitrous Oxide (N20)
    Replies: 47
    Last Post: April 6th, 2011, 08:16 PM
  2. Advice on my transmission tune.
    By ippielb in forum Gen III V8 Specific
    Replies: 9
    Last Post: October 20th, 2010, 09:53 AM
  3. LS2 with GMPP E67 - advice needed
    By V8RX7 in forum E37, E38 & E67 PFI ECM's
    Replies: 4
    Last Post: July 2nd, 2009, 11:20 PM
  4. Advice needed
    By JuhaniLS1 in forum Gen III V8 Specific
    Replies: 5
    Last Post: February 15th, 2007, 12:26 AM
  5. Need advice on a TT408 tune problem..
    By Redline Motorsports in forum General (Petrol, Gas, Ethanol)
    Replies: 22
    Last Post: August 7th, 2005, 12:17 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •