Results 1 to 7 of 7

Thread: custom DIC readout?

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    8

    Default custom DIC readout?

    Can this be done on the Cummins on the DIC readout in the headliner?
    Last edited by ace22487; December 13th, 2012 at 09:00 PM.

  2. #2
    Forum tyhee Site Admin GMPX's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    12,780

    Default

    Not that I know of, the messages displayed in the overhead console are pre-programmed in to that unit, unlike GM where the actual message containing the text is sent to the cluster.
    Need official EFILive help, please go here.
    For tuning support please post your questions on this forum (or other auto forums).
    Sorry if I don't respond to your PM, don't take it personal.


  3. #3
    Lifetime Member Boost's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    1,468

    Default

    I miss the GenIII trucks text edit!

    Last edited by Boost; December 14th, 2012 at 03:50 PM.
    - Roland
    GM dealer tech since 2005
    '01 Z28 LS1/T56
    t-tops :usa:
    stock 241 heads, stock cam,
    stock muffler, factory wheels

    8.2 @ 86
    (1/8th mile with 255 Toyo Proxes)
    I am learning...

  4. #4
    New Member
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    8

    Default

    has anyone been able to do a cluster reflash yet? I'm looking to set up messages in the DIC (on a GM) on start up, I know it was talked about a long time ago, just wondering if anyone has been able to look into it?

  5. #5
    Lifetime Member DURAtotheMAX's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    1,012

    Default

    Quote Originally Posted by ace22487 View Post
    has anyone been able to do a cluster reflash yet? I'm looking to set up messages in the DIC (on a GM) on start up, I know it was talked about a long time ago, just wondering if anyone has been able to look into it?
    You would probably have to make some external module to send the ASCII text message to the cluster upon every startup. That would probably be the easiest way, rather than re-writing the actual cluster software...
    2005 Silverado, CC/SB, 4x4, LT, LILLY/Allison
    12.9s @ 108 mph

    many thanks to Ross and Paul

  6. #6
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    27,752

    Default

    Cluster editing/flashing does not nett any performance gain, so no body would have looked into this.

  7. #7
    Lifetime Member DURAtotheMAX's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    1,012

    Default

    If you were really good and had a lot of time on your hands, you could probably break down the TrailBlazer SS instrument cluster software/code and "reverse engineer" it to add it into the GMT-800 instrument cluster code.

    I say this, because the TrailBlazer SS cluster has a cool "TRAILBLAZER SS" message come up on the DIC at every startup...and the trailblazer instrument clusters (as far as I know) use the same basic hardware as the GMT-800 clusters.
    2005 Silverado, CC/SB, 4x4, LT, LILLY/Allison
    12.9s @ 108 mph

    many thanks to Ross and Paul

Similar Threads

  1. Help- no readout from LC-1
    By Cyborg in forum Petrol / Gas
    Replies: 3
    Last Post: February 25th, 2012, 06:54 AM
  2. Map readout
    By monaro308 in forum EFILive V4
    Replies: 2
    Last Post: May 27th, 2011, 11:12 AM
  3. Using V2 as a WB readout
    By turbo_bu in forum FlashScan V2 BB Logging
    Replies: 3
    Last Post: June 19th, 2009, 03:24 AM
  4. Help dic is @#$%
    By messejme in forum Duramax LLY
    Replies: 8
    Last Post: September 12th, 2008, 11:58 PM
  5. AFR READOUT Flashscan Vs LM1
    By johnv in forum General
    Replies: 8
    Last Post: August 11th, 2005, 04:44 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •