Results 1 to 4 of 4

Thread: DPF Pressure sensor

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    2

    Default DPF Pressure sensor

    I have a 2008 Dodge 6.7l Cummins. I just did the EFI live Autocal lite last week and now this week I have the P2453 code. This is the code for a pressure differential calling for a regen. What has everyone been doing with their Pressure sensors as far as plugging/unplugging the electrical connector and looping a piece of hose between the two air connections vs leaving them open? I now have a hard code that I can't clear. Thanks for the input.
    Jason

  2. #2
    Lifetime Member 2007 5.9's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    1,835

    Default DPF Pressure sensor

    Contact your tuner to clear this code.

    Noting needs to be done to the sensors but tied up out of the way.
    Les Szmidt
    2007 5.9 Dodge Ram
    2014 Ram 3500 Aisin tuning Emissions Equipped
    EFI Live Cummins BETA Tester
    Silver Bullet Tuning
    silverbullettuning@gmail.com
    www.youtube.com/ljszmidt
    http://www.facebook.com/SilverBulletTuninig

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    2

    Default

    Thanks. That's what I was told in the beginning was to just tie it up out of the way. I'll call the tuner.

  4. #4
    Member Motorzane's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    96

    Default DPF Pressure sensor

    Quote Originally Posted by jasoncway View Post
    I have a 2008 Dodge 6.7l Cummins. I just did the EFI live Autocal lite last week and now this week I have the P2453 code. This is the code for a pressure differential calling for a regen. What has everyone been doing with their Pressure sensors as far as plugging/unplugging the electrical connector and looping a piece of hose between the two air connections vs leaving them open? I now have a hard code that I can't clear. Thanks for the input.
    Jason
    Some codes in the Cummins computer are hard to clear. Try clearing the code and then turn the truck off for 75 seconds then start the truck. That is what Tech Authority has you do on some codes

Similar Threads

  1. 6.7L rail pressure sensor in a 5.9?
    By skneeland in forum Cummins 5.9L
    Replies: 21
    Last Post: September 15th, 2011, 04:35 AM
  2. Log fuel pressure with Autometer sensor?
    By samh_08 in forum General (Petrol, Gas, Ethanol)
    Replies: 71
    Last Post: April 12th, 2010, 03:51 AM
  3. Oil Pressure Sensor?
    By DrX in forum Gen III V8 Specific
    Replies: 0
    Last Post: August 17th, 2009, 07:47 AM
  4. Setting up a drive pressure sensor using V2 interface?
    By DuramaxPowered in forum General
    Replies: 1
    Last Post: November 17th, 2008, 04:54 PM
  5. Oil Pressure Sensor
    By Wingnut87 in forum General (Petrol, Gas, Ethanol)
    Replies: 5
    Last Post: July 22nd, 2006, 01:53 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •