Results 1 to 8 of 8

Thread: How To Find OS?

  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    188

    Default How To Find OS?

    How do I go about finding an operation system when all you have is a vehicles VIN number?

    I have a truck with a pretuned ECM and can't pull anything down as it is a newer vehicle.
    2002 Chevy Duramax with a few supporting mods.

  2. #2
    Forum tyhee Site Admin GMPX's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    12,780

    Default

    You can go to this website:
    https://tis2web.service.gm.com/tis2web

    Enter in the VIN, choose to see the ECM details and that will tell you at least what the latest OS is from GM.
    Last edited by GMPX; March 13th, 2014 at 01:45 PM.
    Need official EFILive help, please go here.
    For tuning support please post your questions on this forum (or other auto forums).
    Sorry if I don't respond to your PM, don't take it personal.


  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    188

    Default

    Thank you very much sir!
    2002 Chevy Duramax with a few supporting mods.

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    188

    Default

    Tried to get the newest os for my new truck and the website won't tell me.
    2002 Chevy Duramax with a few supporting mods.

  5. #5
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    27,752

    Default

    Are you seeing this:


    E4214: WARNING: You have received this message for one of the following reasons:


    1. Session has timed out.
    2. Another user is using the same user id/password and has terminated your session.
    3. Security violation - user does not have access to this application.

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    188

    Default

    Yes
    2002 Chevy Duramax with a few supporting mods.

  7. #7
    Forum tyhee Site Admin GMPX's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    12,780

    Default

    Just try again at another time, TIS2WEB does have a habit of going off in to space every now and then.
    Need official EFILive help, please go here.
    For tuning support please post your questions on this forum (or other auto forums).
    Sorry if I don't respond to your PM, don't take it personal.


  8. #8
    Lifetime Member
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    1,934

    Default

    They changed the link awhile back ... I had to reload it.

    See if this one works for you ....

    https://tis2web.service.gm.com/tis2web

    It appears the same (as did my old link) - but is somehow different.

Similar Threads

  1. can't find PID's for LC-1 on V2.
    By rumblebox in forum General (Petrol, Gas, Ethanol)
    Replies: 2
    Last Post: October 16th, 2012, 04:17 PM
  2. New V2 help find exlporer
    By JWolfe75 in forum FlashScan V2
    Replies: 8
    Last Post: February 25th, 2011, 07:39 AM
  3. Who can find the problem?
    By JOHNGEAR in forum Forced Induction and Nitrous Oxide (N20)
    Replies: 31
    Last Post: December 24th, 2008, 09:24 AM
  4. 7.5.1 can not find RR
    By mr.prick in forum RoadRunner Real-Time PCM Emulator
    Replies: 5
    Last Post: December 29th, 2007, 01:46 AM
  5. Help...can't find value.
    By SSpdDmon in forum General (Petrol, Gas, Ethanol)
    Replies: 9
    Last Post: June 28th, 2005, 02:34 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •