Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: CSP-5 Video walkthrough

  1. #1
    Lifetime Member 2007 5.9's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    1,835
    Les Szmidt
    2007 5.9 Dodge Ram
    2014 Ram 3500 Aisin tuning Emissions Equipped
    EFI Live Cummins BETA Tester
    Silver Bullet Tuning
    silverbullettuning@gmail.com
    www.youtube.com/ljszmidt
    http://www.facebook.com/SilverBulletTuninig

  2. #2
    Forum tyhee Site Admin GMPX's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    13,143

    Default

    Nice one Les, hopefully this helps those who might be a bit lost.


  3. #3
    Lifetime Member 2007 5.9's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    1,835

    Default

    I'm getting emails everyday from those who dont want to read...so visual guidance seemed necessary.
    Les Szmidt
    2007 5.9 Dodge Ram
    2014 Ram 3500 Aisin tuning Emissions Equipped
    EFI Live Cummins BETA Tester
    Silver Bullet Tuning
    silverbullettuning@gmail.com
    www.youtube.com/ljszmidt
    http://www.facebook.com/SilverBulletTuninig

  4. #4
    Forum tyhee Site Admin GMPX's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    13,143

    Default

    I'm not much of a 'read the manual' guy myself so I won't rant, but I know what you mean.


  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    195

    Default

    hey Les,

    I figured out my tune naming issue with the names changing, if I go in and select the CMB PID list in the V2 then it comes up with the correct programmed names. However I noticed in your second to last video that you were changing units on the v2 by pressing enter while displaying data. Mine will not do this. I have tried everything I can think of. it will however change to 4 pids displayed (control+enter) and the white background (control+down arrow). Any suggestions?

    Thanks in advance,
    Trent

  6. #6
    Lifetime Member 2007 5.9's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    1,835

    Default CSP-5 Video walkthrough

    Quote Originally Posted by cumminsDK View Post
    hey Les,

    I figured out my tune naming issue with the names changing, if I go in and select the CMB PID list in the V2 then it comes up with the correct programmed names. However I noticed in your second to last video that you were changing units on the v2 by pressing enter while displaying data. Mine will not do this. I have tried everything I can think of. it will however change to 4 pids displayed (control+enter) and the white background (control+down arrow). Any suggestions?

    Thanks in advance,
    Trent
    You have to change the units in the bbl section in v8...then reprogram the v2


    Sent from my iPhone using Tapatalk 2
    Les Szmidt
    2007 5.9 Dodge Ram
    2014 Ram 3500 Aisin tuning Emissions Equipped
    EFI Live Cummins BETA Tester
    Silver Bullet Tuning
    silverbullettuning@gmail.com
    www.youtube.com/ljszmidt
    http://www.facebook.com/SilverBulletTuninig

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    195

    Default

    Ok got the units changing had to go into each pid and in properties activate custom units the select the imperial unit I wanted to see, but now all units converted from kpa to psi read zero when displaying psi. They work as before when I hit enter and they are displayed in kpa. Sorry to be a nuisance but this is my first adventure into BBX. I do feel like I've come a long way in the last twelve days as I have been able to read, flash, log, and switch tunes with the v2 its just the units thing kicking my butt!

  8. #8
    Lifetime Member 2007 5.9's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    1,835

    Default CSP-5 Video walkthrough

    After you changed the units, did you save and reprogram the v2?


    Sent from my iPhone using Tapatalk 2
    Les Szmidt
    2007 5.9 Dodge Ram
    2014 Ram 3500 Aisin tuning Emissions Equipped
    EFI Live Cummins BETA Tester
    Silver Bullet Tuning
    silverbullettuning@gmail.com
    www.youtube.com/ljszmidt
    http://www.facebook.com/SilverBulletTuninig

  9. #9
    Senior Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    195

    Default

    I believe so I've done it so many times I can't be sure but if I hadn't the units wouldn't be changing when I hit enter I'm thinking??

  10. #10
    Lifetime Member 2007 5.9's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    1,835

    Default CSP-5 Video walkthrough

    Corrxt


    Sent from my iPhone using Tapatalk 2
    Les Szmidt
    2007 5.9 Dodge Ram
    2014 Ram 3500 Aisin tuning Emissions Equipped
    EFI Live Cummins BETA Tester
    Silver Bullet Tuning
    silverbullettuning@gmail.com
    www.youtube.com/ljszmidt
    http://www.facebook.com/SilverBulletTuninig

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. CSP Switching solutions
    By cindy@efilive in forum Cummins 5.9L
    Replies: 0
    Last Post: July 17th, 2013, 03:07 PM
  2. Csp?
    By 2006Cummins in forum Cummins 5.9L
    Replies: 22
    Last Post: April 8th, 2012, 04:01 AM
  3. Video
    By Boost in forum Lounge
    Replies: 0
    Last Post: January 14th, 2007, 01:59 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •