Results 1 to 8 of 8

Thread: Vs V8 Series 3

  1. #1
    Lifetime Member limited cv8r's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Posts
    568

    Default Vs V8 Series 3

    Having trouble connecting to VS Series 3 V8 ute, tried Vs xml, Vt xml, no luck,same laptop and moates cable Ive always used for other vehicles, any tips or tricks for this PCM?
    It's all good until it goes "Bang"

  2. #2
    EFILive Developer Site Admin Blacky's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    9,119

    Default

    Quote Originally Posted by limited cv8r View Post
    Having trouble connecting to VS Series 3 V8 ute, tried Vs xml, Vt xml, no luck,same laptop and moates cable Ive always used for other vehicles, any tips or tricks for this PCM?
    Does it have a modified EEPROM chip?
    I have heard that some modified EEPROM chips prevent the ALDL functioning properly. I do not know that first hand, I've just heard that it can happen.


    Regards
    Paul
    Before asking for help, please read this.

  3. #3
    Lifetime Member limited cv8r's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Posts
    568

    Default

    It did have a kalmaker chip in it which I thought may have been the problem so I burnt a standard chip to try in its place to see if I could get V4 to work. It made no difference.
    It's all good until it goes "Bang"

  4. #4
    Lifetime Member limited cv8r's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Posts
    568

    Default

    Ok,tried a hannatech ultrascan, would not connect to vehicle with VS V8 selected, but would connect with VT V8. I know the series 3 VS V8's were like a bastard child from holden somewhere between VS & VT. Using V4 & VT XML, I seem to get a flicker of data show on gauge screen maybe once every 20-30 seconds,but so quick you only just get to see needles or display change.
    It's all good until it goes "Bang"

  5. #5
    EFILive Developer Site Admin Blacky's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    9,119

    Default

    Turn on "View->Serial IO" and then try to start the ALDL logging, let it run for about 5-10 seconds then stop it.
    Copy/paste the text from the [Macros (F6)] tab page into this thread...
    I may be able to see what is happening.

    Regards
    Paul
    Before asking for help, please read this.

  6. #6
    Lifetime Member limited cv8r's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Posts
    568

    Default

    XML & text file of data attached as I recieved message "to many characters" when trying to post reply.
    VS V8, VT V8 & VT V8 with chatter turned off where I seem to get data flicker.
    Attached Files Attached Files
    It's all good until it goes "Bang"

  7. #7
    EFILive Developer Site Admin Blacky's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    9,119

    Default

    Have you tried setting the Edit->Properties-?MAx232 echo flag?

    That flag determines if the EFILive software expects to see its own commands that it sends to the PCM "echoed" back by the interface cable. That appears to be happening because you can see the command being read back again by the EFILive software. I assume that setting is currently off because it is processing the echo as the data from the vehicle. It should be discarding the echo, then waiting for the actual data from the vehicle and processing that.

    Regards
    Paul
    Before asking for help, please read this.

  8. #8
    Lifetime Member limited cv8r's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Posts
    568

    Default

    I do not have this vehicle anymore at the moment,had to give it back. Would of been good to have got this working. I did try setting the max echo and it did not help from memory. I will see this vehicle again in the future,just not sure when.
    It's all good until it goes "Bang"

Similar Threads

  1. Gen5 LTx series
    By ringram in forum Lounge
    Replies: 23
    Last Post: December 29th, 2012, 12:31 PM
  2. Aussie VX V6 Series 2 commodore
    By marcu5 in forum EFILive V4
    Replies: 0
    Last Post: July 22nd, 2009, 07:50 PM
  3. VY Series 2 V8
    By WestieVYCalais in forum EFILive V4
    Replies: 1
    Last Post: February 16th, 2009, 06:50 AM
  4. 3800 series II
    By DURAtotheMAX in forum General (Petrol, Gas, Ethanol)
    Replies: 7
    Last Post: October 18th, 2007, 04:06 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •