Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 21

Thread: Please Read Windows 8 Users (USB3/xHCI)

  1. #11

    Default

    Thanks for the reply
    Trying to flash a 96 Impala SS with 24x and repinned stock harness.
    Pins at the Blue LS PCM connector were just verified by me today. All grounds good. 12v switch and constant good. Serial good continuity between ALDL and PCM.
    The ALDL is verified to have power by plugging the V2 box and the V2 box comes to life, (not connected to laptop).
    Am using Laptop with EFI Live Scan and Tune V8.2.2
    I use the (activate licence) and (full flash) and each give me $0101
    The laptop is connected to the V2 box and then the V2 to the ALDL.
    This all works perfectly on my Silverado 2003.
    The 2 PCMs I have tried are "new" from EFI Connection.
    Is the "new" PCM required to have some sort of Factory flash before my EFI Live can flash it?
    thanks,
    Karl
    www.EllweinEngines.com
    Personal cars:
    95 impala SS running on an old Speed Pro PCM (Budget 355 LT1)
    Customer cars:
    96 impala SS, LT1-395ci, 4L60E, Stock LT1 PCM
    96 impala SS, LT1-399ci, 4L60E, BP Harness to 0411 PCM and 24x EFI Connection components
    95 impala SS, LT1-395ci, 4L60E, Re-Pinned stock harness to 0411 PCM and 24x EFI Connection components

  2. #12
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28,169

    Default

    Quote Originally Posted by Ellwein Engines View Post
    ...
    The 2 PCMs I have tried are "new" from EFI Connection.
    Is the "new" PCM required to have some sort of Factory flash before my EFI Live can flash it?
    ...
    Hi Karl,

    Yes, the PCM's need to have been flashed. EFI Connection would have flashed them, check with them.

  3. #13

    Default

    Thanks, I'll drop Mike a line and ask.

  4. #14
    Lifetime Member BowlingSS's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    606

    Default

    I did not have any problems with my Windows 8.1 notebook.

    Bill
    2011 Camaro 2SS/RS L99 RJT
    CAI, Inc. Cold Air Induction;ADM Scoop
    Rx Catch Can;Rx Breather;Roto-Fab Washer Container
    VMax Ported RJT Throttle Body
    XSPower Headers and XSPower 3" Exhaust System
    Elite Engineering Tunnel Brace,
    Gorilla Wheel Lock System;
    Tinted Windows 35%;EFILive Tune

  5. #15
    Lifetime Member
    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    1,806

    Default

    I reverted back to windows 7 and i am having this problem... None on windows 10.. GRR
    "All that is needed for the triumph of evil is that good men do nothing..."

  6. #16
    Lifetime Member
    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    1,806

    Default

    For now, my solution
    usb manager
    buffer 8mb
    latency 50
    timeout 100
    "All that is needed for the triumph of evil is that good men do nothing..."

  7. #17
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    191

    Default

    My efi live and windows 8 was working fine since i got the laptop about a year ago. Went to try and make some changes to my truck and it will scan, and read the file but i cannot load a file i get the $0101 i am not sure what could have changed it worked fine at in november.
    David McLain
    www.etdrag.com

  8. #18
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28,169

    Default From Error Codes pdf

    $0101

    No data received

    USB cable is faulty or not connected.

    In rare circumstances the PC operating
    system or the EFILive software may be
    malfunctioning.

    In even rarer circumstances the FlashScan or
    AutoCal device’s USB circuitry may have
    been damaged. That damage occurs when
    the laptop is powered by a voltage inverter
    supplied from the vehicle’s battery.
    A power inverter must never be used to
    power the laptop while it is connected via
    FlashScan or AutoCal to the vehicle.
    Check USB cables, plugs and connections.
    Try using a different USB port and/or
    different USB cable.
    Try rebooting the PC/laptop.
    Try using a self-powered USB hub between
    the PC/laptop and FlashScan or AutoCal.
    Try re-installing EFILive software which also
    re-installs the USB drivers.

  9. #19
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28,169

    Default

    Please try the above...

  10. #20
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    191

    Default

    Thanks for the advice joecar, i have tried all you listed 1st. I found that the file i pulled out of the truck was bad only 1/2 the size of what it should be, re read the truck and file was normal size and loaded just fine. Something must have happened on the download or save to corrupt the file.
    David McLain
    www.etdrag.com

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Similar Threads

  1. Most users ever online...
    By joecar in forum Lounge
    Replies: 1
    Last Post: January 29th, 2009, 03:35 PM
  2. CO5 users in here please.
    By articSS in forum Forced Induction and Nitrous Oxide (N20)
    Replies: 1
    Last Post: November 10th, 2008, 04:49 AM
  3. E85 users?
    By N0DIH in forum General (Petrol, Gas, Ethanol)
    Replies: 2
    Last Post: November 4th, 2007, 05:32 PM
  4. For you V2 users (in waitng)
    By Bruce Melton in forum General (Petrol, Gas, Ethanol)
    Replies: 0
    Last Post: May 7th, 2007, 03:22 AM
  5. LM1 users
    By Highlander in forum General
    Replies: 20
    Last Post: November 7th, 2005, 12:57 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •