Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 23

Thread: LML standalone harness

  1. #11
    Lifetime Member killerbee's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    1,047

    Default

    I have wondered if EFI connections wire gauge is sufficient.
    Michael, Systems Engineer 04.5 D-max LLY, Phoenix, Arizona Email
    Custom Tuning Services
    DURAMAX/CUMMINS ECM's TCM's for sale, all years, 20% wholesale discount available
    EFILive's first VGT "Software Wastegate Tune"

  2. #12
    Forum tyhee Site Admin GMPX's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    12,840

    Default

    I would say it is fine as there is no actual load on the injector outputs so it is a very momentary large current draw as the caps charge.
    Need official EFILive help, please go here.
    For tuning support please post your questions on this forum (or other auto forums).
    Sorry if I don't respond to your PM, don't take it personal.


  3. #13
    Lifetime Member GMC-2002-Dmax's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    1,261

    Default

    Ross,

    The 2015 ECM I have is really being picky, I assume the pinouts are the same as the 2011-2014 ? Or is there a CAN+ CAN- Difference ?

    It fails at 524928 bytes every time on the bench, any tricks I don't know about since its out of the vehicle ????

    Was going to put it in the 2012 and see if an in vehicle flash would work.

    ???
    Last edited by GMC-2002-Dmax; September 2nd, 2014 at 08:06 AM.
    www.ridgerunnerdieselperformance.com

    EMAIL ME

    Tuner of many, many Duramax and Cummins Diesels.


  4. #14
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    46

    Default

    Quote Originally Posted by GMC-2002-Dmax View Post
    Ross,

    The 2015 ECM I have is really being picky, I assume the pinouts are the same as the 2011-2014 ? Or is there a CAN+ CAN- Difference ?

    It fails at 524928 bytes every time on the bench, any tricks I don't know about since its out of the vehicle ????

    Was going to put it in the 2012 and see if an in vehicle flash would work.

    ???
    Hi, did you found what was wrong ?

  5. #15
    Lifetime Member GMC-2002-Dmax's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    1,261

    Default

    Not yet
    www.ridgerunnerdieselperformance.com

    EMAIL ME

    Tuner of many, many Duramax and Cummins Diesels.


  6. #16
    Lifetime Member DURAtotheMAX's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    1,012

    Default

    Ross, could you please check which specific pin on the blue connector you are using as ground on your bench harness? Using a multimeter, I found a bunch of pins on the blue connector that are internally tied to ground..........but Im worried that those pins I found maybe are just low-reference circuits for sensors. Since the ECM has a large inrush current when first powered up, I would hate to use the wrong "ground" pin on the blue connector and have it fry an internal ground trace.

    An interesting note I found...on the LML ECM, some "ground" pins are also tied to the case, and others arent. I wonder why? On every other ECM I have worked with, everything marked "low reference" or "ground" is also tied to the ECM case. According to the truck schematics, both the "case-grounded" ground pins and "non-case-grounded" ground pins are tied together externally in the wiring harness. But I wonder why they arent tied together internally?

    Thanks
    Ben
    2005 Silverado, CC/SB, 4x4, LT, LILLY/Allison
    12.9s @ 108 mph

    many thanks to Ross and Paul

  7. #17
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    135

    Default

    I know this tread is over 2 years old, but a quick question. Do we need to put any resistors on the Can + - to make the 120 Ohm load?

    Thanks

    Sam
    Last edited by 30 RUM; December 24th, 2016 at 04:22 AM.

  8. #18
    Lifetime Member Road's Avatar
    Join Date
    Feb 2015
    Posts
    321

    Default

    Quote Originally Posted by 30 RUM View Post
    I know this tread is over 2 years old, but a quick question. Do we need to put any resistors on the Can + - to make the 120 Ohm load?

    Thanks

    Sam
    Depends what you will be using to flash it with. I have never had a issue using EFI Live bench flashing. But if you wanting to Tis flash then you will need a load.

  9. #19
    Forum tyhee Site Admin GMPX's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    12,840

    Default

    Sam generally you don't need to do this on GM ECM"s as they have the CAN termination resistor in the ECM itself. In fact I can't think of one GM ECM that needs it.
    Need official EFILive help, please go here.
    For tuning support please post your questions on this forum (or other auto forums).
    Sorry if I don't respond to your PM, don't take it personal.


  10. #20
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    135

    Default

    Sounds good,

    I just wanted to make sure I had everything before making my bench harness. I didn't want to have a CM2350 flash back .

    Thanks
    Last edited by 30 RUM; December 28th, 2016 at 01:31 AM.

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Similar Threads

  1. Standalone CMB849
    By cumminsDK in forum Cummins 5.9L
    Replies: 14
    Last Post: January 12th, 2017, 08:04 AM
  2. Vortec 7.4, 0411 PCM, Standalone Harness...got a ?
    By Oxyacetylene in forum Vortec V6/V8 Specific
    Replies: 10
    Last Post: March 29th, 2016, 01:33 PM
  3. LBZ standalone harness....is there any reason to keep the Class 2/J1850 wiring?
    By DURAtotheMAX in forum Duramax 06 LLY / 06+ LBZ & LMM
    Replies: 6
    Last Post: March 16th, 2013, 02:59 PM
  4. Cummins Standalone?
    By wickedcummins in forum Do you want to be a Beta Tester?
    Replies: 4
    Last Post: January 12th, 2012, 01:41 AM
  5. E38 Standalone harness ?'s
    By GAMEOVER in forum E37, E38 & E67 PFI ECM's
    Replies: 16
    Last Post: October 16th, 2009, 08:29 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •