Results 1 to 8 of 8

Thread: Custom 3 bar OS problem

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    19

    Default Custom 3 bar OS problem

    Hi guys , first time poster, so take it easy on me .
    I am swapping a 6.0 lq4/4l80e into a 2009 jeep wrangler . The powertrain is out of a 2003 chevy silverado 2500hd . Its has l92 heads , ls3 intake , 87mm truck throttle body and 60lb fast injectors . The fuel system is a return style ,manifold vacuum referenced set at 58 psi. I am using a gm 3 bar map sensor . So I installed the custom OS , changing the map scaling, injector data and ETC data . I havent touched the VE table or anything else , just followed the tutorial. I tried starting it the first time , and it ran very rough running super lean at like 19-20:1 AFR wouldn't rev and died after a bit . Verified the map was reading good at 99-100 kpa. All the temp sensor had sane readings . Tried increasing VE to see if it would the affect AFR . Didn't make much of a difference .Couldn't do a CASE relearn because , it could barely hold an idle and if tried revving it would just die. I started looking for mechanical problems , fuel pressure stayed steady. I thought maybe the injectors were the culprit since i bought them used .I swapped to some 42 lb ls3 injectors that I had laying around . Changed the injector data accordingly , but the results were the same, ran rough everything was out of whack .
    So I flashed back to stock OS to see if it ran with that . Just changed the injector and map sensor data to match . Viola it started up right away , ran super smooth , revved out nicely , which was a relief lol because I know now there are no major mechanical or wiring issues . Thinking maybe something went wrong when I flashed the custom OS the first time ,I tried it again but still didn't help . The software and firmware are upto date.
    I'll attach my tune files of both the stock OS and the 3 bar OS. The injector data is for the 42lb ones since thats what I have in there for now. See if anything looks out of whack or something silly that I missed out on .
    Attached Files Attached Files

  2. #2
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    27,752

    Default

    Did you set rail pressure with FPR reference hose temporarily disconnected...?

    Is the file "jeep_original_modified_0000.ctz" the "stock" file...?

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    19

    Default

    Thanks for the reply joecar , yes the rail pressure was set with FPR vacuum hose disconnected . Yes the "jeep_original_modified_0000.ctz" is the stock os file with a few changes for the map , injectors and 87mm tb.

  4. #4
    Lifetime Member 5.7ute's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    1,836

    Default

    Did you check the other custom tables have sane values. (I don't have Efilive on this pc to check)
    The Tremor at AIR

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    19

    Default

    Yes , just like it said in the tutorial I changed the values in the custom tables accordingly . Should I try a custom OS from a different year or would that cause problems ? Like say 2004 ?

  6. #6
    Lifetime Member 5.7ute's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    1,836

    Default

    I would keep to the COS that your stock tune uses.
    The Tremor at AIR

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    19

    Default

    Help me out guys , gotta get my jeep running , don't know what to do or look for completely clueless. I have installed the custom os and tuned my 2001 Camaro with a ls1 before , I never had any trouble with that , followed the same exact steps with the jeep and its not working out .

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    19

    Default

    ok so after flashing it a 1000 times with different OS and calibrations lol it works . Didn't do anything different has the same OS and calibration as I posted above but for some reason it works now . Thanks everybody for your help , now to tune the VE table and get the idle right .

Similar Threads

  1. OS# 12592425....no 2/3 BAR Custom OS???
    By Redline Motorsports in forum Gen III V8 Specific
    Replies: 1
    Last Post: August 29th, 2011, 07:59 AM
  2. 98 2 bar custom OS
    By eboggs_jkvl in forum Custom Operating Systems
    Replies: 8
    Last Post: July 6th, 2010, 02:00 PM
  3. 98 2 bar custom OS
    By red12secz28 in forum Custom Operating Systems
    Replies: 5
    Last Post: May 23rd, 2006, 09:31 PM
  4. two 3 bar custom OS questions.
    By QUICKSILVER2002 in forum General (Petrol, Gas, Ethanol)
    Replies: 3
    Last Post: September 16th, 2005, 08:45 AM
  5. Custom 3 bar open loop O.S.... can I run closed for 1 bar?
    By nitrorocket in forum General (Petrol, Gas, Ethanol)
    Replies: 5
    Last Post: September 7th, 2005, 08:21 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •