Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 38

Thread: Calculated pids

  1. #1
    Member
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    68

    Default Calculated pids

    I've made a few CALCULATED pids I want to start logging. I have everything being logged the algorithm needs. They dont show up in my BBL, which reading in that seems normal. But they dont appear in v7 when Im actually trying to view the log. What do I need to do? Create a text file somehow?? This is what Im trying to log. Everything works fine but the 3 calc pids.

    I followed the directions in this link
    http://www.efilive.com/latest/creating-calculated-pids/

  2. #2
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    27,752

    Default

    Calc pids do not show up on V2 during the BBL logging session...

    you are saying they do or do not show up where...?

    They do show up in V8 scantool and in V7 scantool...

    in the V7 scantool, if you do not see them you will have to edit the file My Documents\EFILive\V7.5\User Configuration\calc_pids.txt and add those calc pids, and then restart the scantool (viewing the log file) and add those calc pids after the fact (and save the log file to now include them).

    Post your log file.

  3. #3
    Member
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    68

    Default

    I don't see them while bbl, which I know is normal. But when I try to load the log into v7 for scanning display they are not shown. I will try to add those into the config file like you said. Hopefully that will work.

  4. #4
    Member
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    68

    Default

    My cal file hasnt been updated since 12/16/2006. I dont know what or where to type in to add it on that text document?Click image for larger version. 

Name:	jlaksfjd.png 
Views:	129 
Size:	168.5 KB 
ID:	18287

  5. #5
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    27,752

    Default

    Post a screenshot of the calc pids you defined in V8;

    also post your BBL log file.

  6. #6
    Member
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    68

    Default Calculated pids



    And here you can see nothing showing up.
    Last edited by x MadMAX DIESEL; April 24th, 2015 at 08:56 AM.

  7. #7

  8. #8
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    27,752

    Default

    I added your 2 calc pids to the V7 calc_pids.txt file (see attached)...
    Attached Files Attached Files

  9. #9
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    27,752

    Default

    BTW: for posting screenshots, take a look at (for example) http://getgreenshot.org/

  10. #10
    Member
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    68

    Default

    Quote Originally Posted by joecar View Post
    I added your 2 calc pids to the V7 calc_pids.txt file (see attached)...
    Thanks so I just need to save that to overwrite my current one? There was one more cal pid (the most important one) that I didn't screen shot the algorithm. When I get access to my computer I will try and figure how to add that one, going off what I saw you did to those other 2. If I can't figure that out would you mind to do it to one more please? And yeah sorry about the camera phone pics lol

Page 1 of 4 123 ... LastLast

Similar Threads

  1. Calculated PIDS?
    By beav in forum Diesel
    Replies: 0
    Last Post: December 3rd, 2013, 03:19 AM
  2. V8 User Calculated PIDs
    By Ninety8C5 in forum Tips and tricks
    Replies: 0
    Last Post: November 17th, 2013, 07:21 AM
  3. Replies: 1
    Last Post: April 27th, 2005, 12:19 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •