Results 1 to 2 of 2

Thread: LS3 swap, can I tune for LS2-3 knock sensors?

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    May 2015
    Posts
    34

    Default LS3 swap, can I tune for LS2-3 knock sensors?

    I'm considering an upgrading my LS1 with a 411 PCM to an LS3 short block and while I could use LS1 knock sensors I found this: http://racetronix.biz/itemdesc.asp?ic=LS1-KSRH&eq=&Tp= which allows the use of the 2 wire LS2 knock sensors. They say that tuning is required and I'm guessing this would be knock sensor frequency. Do any of you know which tables I would need to change to do this?
    Last edited by Illegal Vette; October 5th, 2015 at 12:26 AM.

  2. #2
    Lifetime Member
    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    1,762

    Default

    There is a lot more than that. Suffice to say it will not work right if you move your knock sensor to the side of the block
    "All that is needed for the triumph of evil is that good men do nothing..."

Similar Threads

  1. Ls2 knock sensors on a gen 3
    By Gregs in forum Gen III V8 Specific
    Replies: 4
    Last Post: January 13th, 2012, 10:08 AM
  2. Tuning LS2 with LS1 knock sensors.
    By rally1 in forum General (Petrol, Gas, Ethanol)
    Replies: 0
    Last Post: August 20th, 2009, 01:30 PM
  3. LS2 motor with LS1 knock sensors?
    By Redline Motorsports in forum General (Petrol, Gas, Ethanol)
    Replies: 2
    Last Post: July 9th, 2006, 04:46 PM
  4. LS1 knock sensors in C5 and LS2 block.
    By jfpilla in forum General (Petrol, Gas, Ethanol)
    Replies: 1
    Last Post: August 12th, 2005, 04:15 AM
  5. LS2/LS7 Knock Sensors and LS1/6 PCM
    By bink in forum General (Petrol, Gas, Ethanol)
    Replies: 11
    Last Post: June 21st, 2005, 09:55 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •