Page 2 of 44 FirstFirst 123412 ... LastLast
Results 11 to 20 of 437

Thread: Head Cam Intake ls1 2002 trans am

  1. #11
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    196

    Default

    It's only 140 bucks for the ls2(Correction:LC2). I understand how it feels like cost escalates, but the Wbo2 is one of the best things to get besides efilive. It comes with a weld on bung, so I mounted move on the driver side about two inches behind my regular 02s.

    That being said, there are definitely people who have tuned part throttle on the STFTs, I think if you search "narrow band tuning" that should hit it. So got to do wot tuning though which narrows can't help with.

    Timing jumping at idle is most likely due to active idle tables. Ecm is constantly trying to maintain the set rpm, but if your rpm is set too high or the range of spark is allowed to cycle too far then it will jump. When I get to my laptop I'll take a look at the maps that I altered for the idle timing, when I get to my laptop I'll take a look at the maps that I altered for the timing, every time I've responded I've been on my phone.
    Last edited by Jetmech442; February 9th, 2016 at 04:04 AM. Reason: corrected wb02 name

  2. #12
    Lifetime Member
    Join Date
    Feb 2016
    Posts
    243

    Default

    Thanks that would be awesome! and where did you find it for 140 bucks? I couldn't find it for under 300.

  3. #13
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    196

    Default

    Look for the l"C"2,not the "M",the M just comes with stuff that efilive does for you already

  4. #14
    Lifetime Member
    Join Date
    Feb 2016
    Posts
    243

    Default

    Oh, found it. I will buy that soon. Do i need to drill into the exhaust to put that bad boy in?

  5. #15
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    196

    Default

    yup. and it comes with a buing to weld in. I've also seen clamps with a bung, so you don't need to weld. you will also need to stop by Radio Schak and grab a "null wire modem connector". Check oiut Post #56 for pics and details. http://ls1tech.com/forums/conversion...version-3.html

    That connector allows you to just plug in your wb to the V2 and start grabbing data. I tried using the analog connectors to avoid 20$ on the adapter...it was two weeks of wasted time...

    I tried opening you tune when I got to work this morning and got rejected cause I must not have updated to the very latest software yet. I'll take a look tomorrow unless someone else gets to it first.

  6. #16
    Lifetime Member
    Join Date
    Feb 2016
    Posts
    243

    Default

    Man I really appreciate all the great feedback you are giving me! I will look into this and hopefully have a wideband installed next time I go home so I can log some actual data while driving.

  7. #17
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    27,752

    Default

    Also:
    - B3609: set this to 0.050 s.
    - B3809: change this to more effective use fuel trim cells (for example, set it to 1500, 2500, 3500 rpm).
    - B4105: set this to 450 mV.
    - B0701: do you have cats...?
    - B0501: do you have EVAP system...?

    so you have manual trans...?

  8. #18
    Lifetime Member
    Join Date
    Feb 2016
    Posts
    243

    Default

    I do not have cats and I still have my EVAP system. I also have a manual trans. I will make those changes. Also do I need to have the V2 attached to my computer in order to change the tune? Every time I try to adjust the tune it goes into demo mode and I still have my information for the device registered.

  9. #19
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    196

    Default

    Yeah it's gotta be plugged in. Once you mail in the blue card efilive sends you the authorization code so you don't need to anymore.

  10. #20
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    27,752

    Default

    You do not need V2 to be plugged into your PC/laptop to use the tunetool to edit tune files...

    did you enter the software user license details from the blue card into the Help->Register EFILive screen...?

    Do Help->Register EFILive and post a screenshot, it should look like this with the fields filled in correctly:

    Click image for larger version. 

Name:	2016-02-09 08_59_03-License Manager.png 
Views:	64 
Size:	46.0 KB 
ID:	19236

Page 2 of 44 FirstFirst 123412 ... LastLast

Similar Threads

  1. B8010 Intake Cam Filter
    By TBMSport in forum E37, E38 & E67 PFI ECM's
    Replies: 0
    Last Post: October 6th, 2013, 03:11 AM
  2. Bad MAF calibration post Head/Cam swap - help?
    By bimbleuk in forum Gen III V8 Specific
    Replies: 12
    Last Post: July 25th, 2013, 06:44 PM
  3. Problem with my Head/Cam 98 LS1 camaro - files attached
    By blackflag in forum Gen III V8 Specific
    Replies: 157
    Last Post: May 10th, 2011, 04:27 PM
  4. 2000 Camaro Head and cam tune file.
    By DaddySS in forum General (Petrol, Gas, Ethanol)
    Replies: 0
    Last Post: April 12th, 2007, 10:10 AM
  5. A question for you head and cam guys.
    By johnsZ06 in forum General (Petrol, Gas, Ethanol)
    Replies: 24
    Last Post: April 12th, 2006, 06:12 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •