Results 1 to 7 of 7

Thread: Pid stopped logging after restart. Help?

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2016
    Posts
    13

    Default Pids under tune system stopped logging after restart. Help?

    So I attempted some black box logging after buying flashscan v2. Everything seemed okay and all data was logging. After I stopped the car and drove it again about an hour later it started to log but the everything under the tune system stopped logging. Any ideas? User error?
    I'm using the tune that came with the car so please excuse how off it is. The first thing I changed was the IFR table because it was way off. So here's what I did.
    1. connected flashscan to laptop and car
    2. turned the key
    3. flashed the new tune with v8
    4. Disconnected everything
    5. started the vehicle
    6. connected the FS to the car and serial wideband
    7. began logging
    8. drove
    9. turned car off
    10. turning car on and continued to drive
    11. parked, cut ignition, saved log.
    Any light shed on this is appreciated. I have attached the log
    Attached Files Attached Files
    Last edited by RojoCamaro; February 8th, 2016 at 12:16 PM.

  2. #2
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    27,752

    Default

    How long was your drive (time-wise)...?

    Which V7/V8 build software versions are you running...?

  3. #3
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    27,752

    Default

    Hmmm, wow, what happened to DYNAIRTMP_DMA (-450F) and DYNCYLAIR_DMA (0 g/cyl)...

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2016
    Posts
    13

    Default

    Quote Originally Posted by joecar View Post
    Hmmm, wow, what happened to DYNAIRTMP_DMA (-450F) and DYNCYLAIR_DMA (0 g/cyl)...
    8.2.2.290 v8 and 7.5.7 build 299
    It was about a 1hr20 minute total log time. 10 minutes of actual driving each way. it was fine the first time, then after the break those pids stopped reporting data. Is it possible it is because I hooked it up after starting the car?
    And I just set this up so fresh config and formatting of the flashscan and SD card.
    I also noticed that all the pids were gone when I got back to the car and came back after stating, but yesterday it showed it at all times. It may be that one off situation but I would like to make sure it doesn't happen again.

  5. #5
    EFILive Developer Site Admin Blacky's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    9,119

    Default

    Investigating...

    Regards
    Paul
    Before asking for help, please read this.

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2016
    Posts
    13

    Default

    Quote Originally Posted by Blacky View Post
    Investigating...

    Regards
    Paul
    Quote Originally Posted by joecar View Post
    Hmmm, wow, what happened to DYNAIRTMP_DMA (-450F) and DYNCYLAIR_DMA (0 g/cyl)...

    Tried again today. The only issue I had was that RPM showed NA after the first restart. I killed the car and tried again and it started to log everything. Just to be clear, EQIVRATIO is the commanded afr and shouldn't change unless I go into PE? that's the only PID that I noticed not changing much.

  7. #7
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    27,752

    Default

    Quote Originally Posted by RojoCamaro View Post
    Tried again today. The only issue I had was that RPM showed NA after the first restart. I killed the car and tried again and it started to log everything. Just to be clear, EQIVRATIO is the commanded afr and shouldn't change unless I go into PE? that's the only PID that I noticed not changing much.
    Yes, correct, EQIVRATIO is commanded fueling, it should be 1.0 during closed loop, and jumps up during PE (e.g. typically to 1.16-1.25).

Similar Threads

  1. logging/pid
    By crazycumminz in forum Cummins 5.9L
    Replies: 1
    Last Post: September 30th, 2012, 08:18 AM
  2. AFM stopped workin
    By Naf in forum E37, E38 & E67 PFI ECM's
    Replies: 5
    Last Post: February 2nd, 2011, 06:37 AM
  3. My V1 stopped working!!!!!
    By RandyWS6 in forum FlashScan V1
    Replies: 20
    Last Post: August 5th, 2008, 01:25 AM
  4. Have to restart V2 frequently?
    By 2002_z28_six_speed in forum FlashScan V2 BB Logging
    Replies: 10
    Last Post: December 25th, 2007, 02:41 PM
  5. idle after restart
    By twadam in forum General (Petrol, Gas, Ethanol)
    Replies: 4
    Last Post: June 23rd, 2007, 11:53 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •