Results 1 to 4 of 4

Thread: Before I log data tomorrow...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    May 2015
    Posts
    34

    Default Before I log data tomorrow...

    I want to make sure I do this right, I live in Colorado which uses E10 fuel so I've changed B3601 to 14.12 and I want to change calc.pids.txt to reflect Joecar's formula if necessary: {EXT.AD1} * 1.921 + 9.605, but there's there's other information in the area to the left of where the expression goes, using another line for an example:
    *CLC-00-030
    factor 0 1 .0 "{GM.EQIVRATIO}>1 && {SAE.RPM}>1200".

    I've attached calc.pids.txt and Calc-VET-0000.pid which has a line inserted for my LC-1.

    This is an LS1 with a 411 PCM in an '82 Vette, I'm tuning because I put in a 383 short block and ported 202 heads and mild cam so I know VE and MAF are going to be off from the relatively stock '02 LS1 that preceded it. I'm using a V2 and an LC-1 to do this.calc_pids.txtCalc-VET-0000.pid

    I think I'm ready other than this, can anyone help me out with this?
    Last edited by Illegal Vette; April 1st, 2016 at 09:57 AM. Reason: Files didn't upload.

  2. #2
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    27,785

    Default

    That looks like the standard Calc.VET calc_pids.txt file (i.e. unmodified for your wideband)...

    Here is a newer [url=https://forum.efilive.com/attachment.php?attachmentid=14575&d=1360953394]calc_pids.txt[[url]

    remind me: your wideband is an LC-1...?
    remind me: do you have a V1 or a V2..?

    I'll edit the above calc_pids.txt and I'll repost it... we should use Lambda for tuning (and AFR is ok for viewing only).

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    May 2015
    Posts
    34

    Default

    Quote Originally Posted by joecar View Post
    That looks like the standard Calc.VET calc_pids.txt file (i.e. unmodified for your wideband)...

    Here is a newer [url=https://forum.efilive.com/attachment.php?attachmentid=14575&d=1360953394]calc_pids.txt[[url]

    remind me: your wideband is an LC-1...?
    remind me: do you have a V1 or a V2..?

    I'll edit the above calc_pids.txt and I'll repost it... we should use Lambda for tuning (and AFR is ok for viewing only).
    Thanks so much, yes it's an LC-1 and a V2.

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    May 2015
    Posts
    34

    Default

    I tried to data log this morning, no red X through the LC-1 pid but I'm getting some screwy results all the same. Log file attached

    Log_0013.efi

Similar Threads

  1. Data Log
    By DarkDiesel in forum Cummins 5.9L
    Replies: 5
    Last Post: May 8th, 2015, 03:34 AM
  2. V2 won't data log
    By Quinton in forum Diesel
    Replies: 27
    Last Post: May 29th, 2013, 08:41 AM
  3. How to Data Log?
    By duramax07tmd in forum Diesel
    Replies: 13
    Last Post: May 13th, 2011, 12:28 PM
  4. Get log data off flashscan?
    By pavetim in forum Black Box Logging
    Replies: 2
    Last Post: November 23rd, 2010, 11:22 AM
  5. Data Log steps
    By meshoooo in forum General (Petrol, Gas, Ethanol)
    Replies: 7
    Last Post: October 25th, 2008, 06:05 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •