Results 1 to 6 of 6

Thread: Any body solved the p1516 with NW102 and boost ?

  1. #1
    Lifetime Member wesam's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Posts
    613

    Default Any body solved the p1516 with NW102 and boost ?

    Any body solved the p1516 with NW102 and boost ?
    Is there any thing we could try to solve this issue any table or threshold to decrease sensitivity of this test
    I know that NW102 maybe close with high boost but not with 8 psi
    The problem that in my TT car it will spool fast even if i'm passing another car with 35% APP and then it will go in to engine power reduce and put a P1516 code

    Any help will be appreciated
    EFILive Tuner

  2. #2
    Lifetime Member
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    4,798

    Default

    Look at C0807 and C0808 under Engine Diagnostics -> Electronic Throttle -> Parameters. There are also 2 more tables that HPT has that is supposed to help as well, but that requires flashing the Slave CPU as well.
    ~Erik~
    2013 Sonic RS Manual - 1.4L I4T E78, starting the mods
    2008 TrailBlazer SS 3SS AWD Summit White - LS2 E67/T42, bolt ons, suspension, etc.
    2002 Chevy TrailBlazer LT 4X4 Summit White - 4.2L I6 P10, lifted, wheels, etc.

  3. #3
    Lifetime Member wesam's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Posts
    613

    Default

    Sorry forgot to mention about what car is it
    Its a c5 with LS1B not E38
    So there is no C0807 or C808
    I adjusted C3906 and C3907 seems to solve the issue up to now
    The problem just happend after buting NW102 before it was with stock 90mm LS7 TB
    EFILive Tuner

  4. #4
    Lifetime Member
    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    1,762

    Default

    email. send me your file.
    "All that is needed for the triumph of evil is that good men do nothing..."

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    112

    Default

    I'm getting a P2101 without the p1516 (LS1B) and could use some help... My issue only seems to be happening with higher IAT's though. Any pointers much appreciated! --

    I'm using the LS2 TB with adapter harness. Issue has not happened to me all fall/winter, but now with higher temps, it's hitting limp mode at the most inappropriate times.

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2014
    Posts
    117

    Default

    c3906/7 is weid stuff. that means you cant floor it at 2000 rpm and not drive at 20% throttle at 5000? i do both and the is no trip.

Similar Threads

  1. P1516 and P2101 on boosted E38
    By minytrker in forum E37, E38 & E67 PFI ECM's
    Replies: 28
    Last Post: June 1st, 2017, 11:16 PM
  2. P1516,P2101 2009 G8 TVS2300 416ci @16lbs
    By 97power in forum Forced Induction and Nitrous Oxide (N20)
    Replies: 0
    Last Post: June 5th, 2011, 01:28 PM
  3. P1516 DTC truck goes into limp mode.
    By haulinit in forum Petrol / Gas
    Replies: 1
    Last Post: May 6th, 2011, 01:47 AM
  4. P1516 - Custom OS 02612557 E40 06SSR
    By SBTuner in forum Gen IV V8 Specific
    Replies: 0
    Last Post: November 22nd, 2007, 02:55 AM
  5. P1516 - Custom OS 02612557 E40
    By SBTuner in forum Custom Operating Systems
    Replies: 0
    Last Post: November 21st, 2007, 06:42 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •