Results 1 to 8 of 8

Thread: Please verify process for this

  1. #1
    Lifetime Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    281

    Default Please verify process for this

    I have been fighting this for awhile now. What is the proper way to add pids to model years and change the units. I know you can go into V8 and open Scan or you can do it in BBX but it never works for me. Like I went in today and changed the pid lineup for an LBZ and when I hooked up to truck it was a whole different pid lineup. And for the life of me I can't get the damn units to change.

  2. #2
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    27,752

    Default

    Moving to Flashscan V2...

  3. #3
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    27,752

    Default

    kb_article.php?ref=6659-YAHB-3781

    you specify your ECM in the blue area;
    you drag the pids from the yellow area to the green area and then do this:
    - on each pid you go rightclick->Properties,
    - checkmark Custom Pid Properties,
    - Quick select the units;
    - click Ok;
    - when done click Save (and give it a filename), then click Program and make sure it programs into your V2.



    More info: Setting-up-a-FSV2-from-scratch

  4. #4
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    27,752

    Default

    When logging on your FSV2 press the ENTER key to switch units for all pids (i.e. selects Custom Units).

  5. #5
    Lifetime Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    281

    Default

    May have it now i'll see how it reacts when I hook up to truck. Whats the difference between doing pids from the BBX F5 and then Scan F2 button instead of doing them from the Scan F2 button on first screen?
    Last edited by pavetim; May 17th, 2017 at 11:39 AM.

  6. #6
    Diesel Forum Support Site Admin
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    1,711

    Default

    Save and Program are 2 different, independent functions. If you want to move a configuration to FlashScan/AutoCal you need to use Program.

    If you want to SAVE a configuration to your PC to use in the future, you need to use the save or save as function.

    Cheers
    Cindy

  7. #7
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    27,752

    Default

    Quote Originally Posted by pavetim View Post
    May have it now i'll see how it reacts when I hook up to truck. Whats the difference between doing pids from the BBX F5 and then Scan F2 button instead of doing them from the Scan F2 button on first screen?
    This configures the pids for V2 BBL (you have to click Program to write this config to V2).

    This configures the pids for the V8 scantool.

  8. #8
    Lifetime Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    281

    Default

    Ok works good now. Thanks.

Similar Threads

  1. verify calibration
    By roughneck427 in forum Allison 5 & 6 Speed
    Replies: 0
    Last Post: December 29th, 2011, 04:58 PM
  2. Verify Fuel injector numbers for 80's
    By kostelacd69 in forum Gen III V8 Specific
    Replies: 6
    Last Post: October 15th, 2011, 04:08 PM
  3. Just want to verify what I belive (upgrading OS)
    By VTC_WS6 in forum Gen III V8 Specific
    Replies: 1
    Last Post: June 15th, 2008, 08:17 AM
  4. Please verify...
    By SSpdDmon in forum General (Petrol, Gas, Ethanol)
    Replies: 3
    Last Post: September 13th, 2006, 08:29 AM
  5. Calculated VSS (used to verify speedo calibration)
    By joecar in forum Tips and tricks
    Replies: 7
    Last Post: January 19th, 2006, 03:18 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •