Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 21 to 30 of 30

Thread: Closed loop goes rich not lean????

  1. #21
    Lifetime Member
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    243

    Default

    Thanks!

  2. #22
    Lifetime Member
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    243

    Default

    Bumping this thread from awhile ago with an update. Set up a hybrid tune. OL idle below 1200rpms and closed loop above that. When the setup went closed loop it was leaning out the cruise AFR to mid15s to 16. I logged o2 switch points and CL mode and went back and adjusted the switch points to what the log said and it's better now. Still a little lean, low 15s, but it's cruise so not bad. I found a couple links on tech that helped me out. I may still try raising the switch points more and see if it helps even more.
    https://ls1tech.com/forums/pcm-diagn...osed-loop.html
    https://ls1tech.com/forums/pcm-diagn...low-modes.html

  3. #23
    Lifetime Member
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    243

    Default

    The only thing I haven't figured out is the fuel trims only pull fuel they never go positive which seems odd to me.

  4. #24
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    27,785

    Default

    Please post your tune file.

  5. #25
    Lifetime Member
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    243

    Default

    Tune attached. Ignore the MAF table, its maxed on a scaled tune and I need to move to an LS7 MAF to get more range.
    295-50-16 TIRE-LATEST5- 4 inch pulley CLOSED LOOP MAF ONLY_02os knock tables_......trans pressur.ctz

  6. #26
    Lifetime Member
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    243

    Default

    Anybody see anything that would cause this?

  7. #27
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    27,785

    Default

    Try setting B4105 to 450 mV in all cells.

  8. #28
    Lifetime Member
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    243

    Default

    Quote Originally Posted by joecar View Post
    Try setting B4105 to 450 mV in all cells.
    I think I had it like that before adjusting and the fuel trims we're WAY off and it was pulling a bunch of fuel running lean. As part of scaling the tune I also scaled the closed loop mode table which shifts airflow to numerically lower closed loop modes. Would this have any impact?

  9. #29
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    27,785

    Default

    Try setting the CL mode table back to stock to see what happens.

  10. #30
    Lifetime Member
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    243

    Default

    Quote Originally Posted by joecar View Post
    Try setting the CL mode table back to stock to see what happens.
    Thats a good thought, I hadn't considered that. I will give that a try. Thankfully its back in the 70's here now.

Page 3 of 3 FirstFirst 123

Similar Threads

  1. E38 Open Loop VS Closed Loop - strange issue
    By BLK02WS6 in forum E37, E38 & E67 PFI ECM's
    Replies: 6
    Last Post: June 11th, 2016, 11:47 AM
  2. Replies: 1
    Last Post: April 11th, 2013, 03:28 PM
  3. AFR, Closed Loop and Lean Cruise (Shhhhh...)
    By Wolfie in forum Gen III V8 Specific
    Replies: 17
    Last Post: January 27th, 2010, 03:50 AM
  4. Rich closed loop idle
    By RonSS in forum Gen III V8 Specific
    Replies: 6
    Last Post: January 15th, 2008, 04:27 PM
  5. Closed Loop Lean Cruise Idea (O2 Switch Points)
    By BlackGMC in forum Gen III V8 Specific
    Replies: 0
    Last Post: October 25th, 2007, 07:18 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •