Results 1 to 3 of 3

Thread: V7.5 Scan Tool cannot load valid PID's

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2018
    Posts
    13

    Default V7.5 Scan Tool cannot load valid PID's

    i'm trying to read the boost pressure on my datalog, but i cannot see boost pressures when i watch the datalog in v7.5. when i try to select the boost pressure PID the icon on the left side is X'ed out. when try to select it i get a message that says PID GM.BOOST is not a valid PID. about 90% of my PID's under the PID tab are X'ed out.
    i made sure to update to make sure i was on the most recent version.
    Am i missing something?

  2. #2
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    27,291

    Default

    What pid are you trying to log...?

    Post a screenshot.

  3. #3
    EFILive Developer Site Admin Blacky's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    9,041

    Default

    Quote Originally Posted by mschmitz1867 View Post
    i'm trying to read the boost pressure on my datalog, but i cannot see boost pressures when i watch the datalog in v7.5. when i try to select the boost pressure PID the icon on the left side is X'ed out. when try to select it i get a message that says PID GM.BOOST is not a valid PID. about 90% of my PID's under the PID tab are X'ed out.
    i made sure to update to make sure i was on the most recent version.
    Am i missing something?
    If the vehicle you are logging has not been "seen" before by the V7 software (or if it has but the validated PIDs file for that vehicle has been deleted) then the PIDs will show up as invalid. Try validating the PIDs again for that vehicle using the menu option: Info->Validate PIDs

    Regards
    Paul
    Before asking for help, please read this.

Similar Threads

  1. Replies: 3
    Last Post: December 20th, 2016, 09:58 AM
  2. AFR_NGK1 pid not valid
    By sixltrbtr in forum General
    Replies: 7
    Last Post: February 16th, 2010, 05:30 PM
  3. Can't select RAFIG PID's in either BBL or Scan tool!
    By kwhiteside in forum Gen III V8 Specific
    Replies: 6
    Last Post: July 22nd, 2009, 02:53 PM
  4. E38 = Not valid PID's
    By MN C5 in forum General
    Replies: 8
    Last Post: July 7th, 2008, 11:34 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •