Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: E38 and aftermarket speedometer settings

  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    158

    Default E38 and aftermarket speedometer settings

    I'm not sure why I haven't run into this before, but I'm having trouble getting the speedometer to do *anything* in an L99 swapped classic. Many of the e38 swaps I deal with use OBDii interfaces for the gauges, this one is using Dakota digital VHX which utilizes the single output wire from the ecm into their box. I've done this several times with LS1B ecms so I am familiar with the gauges themselves but for whatever reason this e38 is giving me issues.

    There is a single signal wire going from ECM X1 pin 57 like everyone says to do. I've tried basically every combination of settings within reason on the bottom 6 setting boxes. Searching has turned up very little.

    2010 Camaro L99 E38 with 6L t43, all stock engine and trans. Aftermarket harness and wiring and pins have been verified. I can watch speedo data on the scan tool so the info is getting into the Can-bus I just can't seem to get it out of the ecm and into the gauge. Click image for larger version. 

Name:	e38 Speedo.JPG 
Views:	71 
Size:	165.1 KB 
ID:	22070

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    158

    Default

    Anybody? Would I be better off asking this question in a different section?

  3. #3
    Lifetime Member ChipsByAl's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    582

    Default

    Did you try using a pull up resistor in the circuit ? Not sure if is necessary or not.
    Al
    "Trash that carb and get Injected!"

  4. #4
    Lifetime Member
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    1,142

    Default

    The cal is set for serial data in the image - is that what you have set it up for?

  5. #5
    Lifetime Member Tre-Cool's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    827

    Default

    im running a similar setup in a conversion.

    I had to do a pullup resister on the tacho & vss signal. Unfortunatly in my case, the ppk value is still much lower then what i needed for my speedo to read correctly so i had to fudge the shit out of the calibration. So now when working on shift speeds you need to log vss from the trans & not the ecu.

  6. #6
    Lifetime Member Tre-Cool's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    827

    Default

    so i had a look at mine, change your h0164 to can late. do the pull resister on the line and report back

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    158

    Default

    OK, thanks! So a pullup resistor to power, correct (not pull down to ground or anything like that)? 1000 ohm good enough?

  8. #8
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    27,775

    Default

    1.2 kohm might be easier to find.

  9. #9
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    158

    Default

    I've tried everything above, settings and pullup resistor, no luck. I even tried a different aftermarket speedo that I know works. I found this thread, am I simply dealing with an OS that won't support it?

    2010 Camaro L99 12637084 OS

    https://forum.efilive.com/showthread...t-Constant-12v

  10. #10
    Lifetime Member
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    328

    Default

    From my looking at LS1B OS's, my guess is that there is a setting in the System segment which controls it. There are quite a few different settings which are not mapped out in EFILive. If you had a copy of both binary files, it might give you something to play with in terms of where the differences are.

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. E38 LTFT operation and RPM/MAP Boudary settings
    By mowton in forum E37, E38 & E67 PFI ECM's
    Replies: 0
    Last Post: December 24th, 2015, 01:16 AM
  2. E38 G0901 Table for Fans settings
    By Chalky in forum FlashScan V2
    Replies: 38
    Last Post: April 17th, 2015, 02:06 PM
  3. E38 Speedometer Correction
    By minytrker in forum E37, E38 & E67 PFI ECM's
    Replies: 24
    Last Post: June 8th, 2012, 02:05 AM
  4. E38 60lb injector settings.
    By rally1 in forum E37, E38 & E67 PFI ECM's
    Replies: 3
    Last Post: March 25th, 2011, 12:22 PM
  5. Fan settings E38
    By eboggs_jkvl in forum E37, E38 & E67 PFI ECM's
    Replies: 10
    Last Post: August 14th, 2008, 10:15 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •