Results 1 to 6 of 6

Thread: E67 Stand Alone - No Communication

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    12

    Default E67 Stand Alone - No Communication

    Converted a 2006 CTS-V LS2 Harness for stand alone operation. Donor car ran and drove before pulling the harness. Hooked the completed harness up to a battery on the bench to tune out VATS and I'm not getting any communication with my V2.

    Verified power at the ECM pins and also at the OBD2 plug. Checked continuity for the CAN+ and CAN- wires. Grounds are also good. Followed this tutorial as well:

    http://download.efilive.com/Tutorial...20Tutorial.pdf

    Should there be voltage at the CAN+/CAN- pins all the time at the OBD2? If so what's a good reading?

    Not sure what I'm missing to get this thing going. Is there any chance there could be interference from outside power on the CAN signal, do the wires need to be completely twisted the entire length? Any other troubleshooting tips.

    Thanks

    Jake

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    12

    Default

    Is there an error in the Tutorial? Just noticed now that it lists Black 23 as ground. In my schematics it says Black 23 as low reference for the Cam sensor...

  3. #3
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    27,135

    Default

    Post your schematic, which year/model/vehicle is it from...?

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    12

    Default

    Figured it out.. there's an issue with my V2. I was able to read and write to a LS1b ECM with it but it's not communicating with this E67 or my new 17 Silverado.

    I have another V2 that doesn't have available VIN licenses which was able to read the E67 no problem. l used the same cabling, direct swap.

    No idea what may be the issue.

  5. #5
    EFILive Developer Site Admin Blacky's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    9,035

    Default

    Quote Originally Posted by thunder57 View Post
    Figured it out.. there's an issue with my V2. I was able to read and write to a LS1b ECM with it but it's not communicating with this E67 or my new 17 Silverado.

    I have another V2 that doesn't have available VIN licenses which was able to read the E67 no problem. l used the same cabling, direct swap.

    No idea what may be the issue.
    LS1B uses FlashScan's VPW interface - which is still OK
    E67 and your Silverado use FlashScan's CAN interface which has most likely failed. Probably the CAN transceiver chip has failed and needs to be replaced.
    Contact SoCal Diesel (http://www.efilive.com/distributors), they should be able to repair it for you.

    Regards
    Paul
    Before asking for help, please read this.

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    12

    Default

    V2 has been shipped out to SoCal Diesel. They were also very helpful over the phone. Thanks for the update as well.

Similar Threads

  1. Replies: 0
    Last Post: January 15th, 2017, 10:33 AM
  2. communication issues e67
    By Ltcbm in forum E37, E38 & E67 PFI ECM's
    Replies: 0
    Last Post: September 8th, 2016, 04:19 PM
  3. GMPP LS3/7 Controller (E67) No Communication
    By Thornader in forum E37, E38 & E67 PFI ECM's
    Replies: 3
    Last Post: June 5th, 2013, 12:07 PM
  4. no communication w/ roadrunner...
    By rubbersidedown in forum RoadRunner Real-Time PCM Emulator
    Replies: 2
    Last Post: August 4th, 2008, 12:42 AM
  5. Sometimes communication hangs
    By Ira in forum FlashScan V2 BB Logging
    Replies: 3
    Last Post: January 2nd, 2008, 09:29 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •