Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Lly - monitors not supported?

  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2015
    Posts
    107

    Default Lly - monitors not supported?

    Sorry, I'm not familiar at all with Diesel tuning.
    But I have a customer with a Autocal running an aftermarket tune in his truck.
    He flashed it back to stock! But the Monitors all show as "Unsupported".

    Back Story, he is trying to get the truck to pass smog. He put all the stock parts back onto the truck. Here in CA you have to smog your truck every other year and he doesn't want to deal with the smog nazi's any longer.

    Any help would be appreciated.
    I did upload the stock file. I did not pull the modded file at all. I just wanted to make sure the Autocal put the ECU back to stock.

    I also included a screen snap of the monitors.

    Click image for larger version. 

Name:	MONITORS NOT SUPPORTED.png 
Views:	51 
Size:	28.5 KB 
ID:	22459E60 - LLY DURAMAX (15141668) STOCK FILE.ctz

  2. #2
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    27,752

    Default

    Hmmm...

  3. #3
    Forum tyhee Site Admin GMPX's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    12,780

    Default

    I'm not sure either, obviously some of those would not be supported on a Diesel though. Unless someone can hook up to a stock LLY and see what is supported for you it might actually just be like that, it's not saying they failed.
    Need official EFILive help, please go here.
    For tuning support please post your questions on this forum (or other auto forums).
    Sorry if I don't respond to your PM, don't take it personal.


  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    129

    Default

    Quote Originally Posted by GMPX View Post
    I'm not sure either, obviously some of those would not be supported on a Diesel though. Unless someone can hook up to a stock LLY and see what is supported for you it might actually just be like that, it's not saying they failed.
    Ask and Ye shall receive...

    Have to protect my personal vin but you can see its an 05 LLY.

    I must ask the original poster,
    Is the correct controller selected?
    Key in the Key on position?
    After flashing back to stock was the vehicle run and driven after the reflash?

    Click image for larger version. 

Name:	OBD2 readiness.jpg 
Views:	50 
Size:	212.7 KB 
ID:	22462
    Click image for larger version. 

Name:	Version.jpg 
Views:	45 
Size:	150.1 KB 
ID:	22463

  5. #5
    Forum tyhee Site Admin GMPX's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    12,780

    Default

    Thanks for that, OP will appreciate the confirmation on what is correct.
    Need official EFILive help, please go here.
    For tuning support please post your questions on this forum (or other auto forums).
    Sorry if I don't respond to your PM, don't take it personal.


  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    129

    Default

    Quote Originally Posted by GMPX View Post
    Thanks for that, OP will appreciate the confirmation on what is correct.
    Any time!

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    129

    Default

    I reviewed the tune file and compared to mine.

    The tables are set wrong in the "stock file" you posted.

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2015
    Posts
    107

    Default

    Quote Originally Posted by 1FastBrick View Post
    Ask and Ye shall receive...

    Have to protect my personal vin but you can see its an 05 LLY.

    I must ask the original poster,
    Is the correct controller selected?
    Yes! I confirmed it in Ver 8 software.

    Key in the Key on position?
    Yes.

    After flashing back to stock was the vehicle run and driven after the reflash?
    Runs and drives just fine.


    Click image for larger version. 

Name:	OBD2 readiness.jpg 
Views:	50 
Size:	212.7 KB 
ID:	22462
    Click image for larger version. 

Name:	Version.jpg 
Views:	45 
Size:	150.1 KB 
ID:	22463
    AWESOME
    Ok, so now that I know which monitors it's looking for. I just need to figure out how to solve it.

    Thank you for that.
    I answered your questions above.

  9. #9
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2015
    Posts
    107

    Default

    Quote Originally Posted by GMPX View Post
    Thanks for that, OP will appreciate the confirmation on what is correct.
    yes, very much so!

  10. #10
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2015
    Posts
    107

    Default

    Quote Originally Posted by 1FastBrick View Post
    I reviewed the tune file and compared to mine.

    The tables are set wrong in the "stock file" you posted.
    I pulled that file from TUNE DEPOT.
    Do you know what I need to change in it?

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. turn on readiness monitors
    By akafred in forum Gen III V8 Specific
    Replies: 9
    Last Post: June 3rd, 2018, 02:14 AM
  2. Replies: 20
    Last Post: May 29th, 2013, 04:46 AM
  3. Need help with Readiness Monitors
    By ScarabEpic22 in forum E37, E38 & E67 PFI ECM's
    Replies: 7
    Last Post: April 16th, 2013, 09:41 AM
  4. Poll; how many use large monitors for tuning?
    By Chevy366 in forum Lounge
    Replies: 13
    Last Post: July 8th, 2012, 04:13 AM
  5. OBDII readiness monitors
    By edcmat-l1 in forum Gen III V8 Specific
    Replies: 5
    Last Post: September 25th, 2008, 11:05 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •