Results 1 to 5 of 5

Thread: E38 Security Light on and no remote start after Flashing

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Dec 2018
    Posts
    4

    Default E38 Security Light on and no remote start after Flashing

    Hello,

    I've got a 2008 Suburban with a 5.3L and an E38 ecu. I had a lifter collapse on me so I repaired that and used EFILive to disable AFM. On the 2nd test drive after disabling AFM, the security light came on. When I parked the truck, it wouldn't start. I tried the "re-learn" procedure and it didn't work. I then went through and disabled VATS using the Patch and a full flash and was able to get it to fire up, however I still have the security light on. I've tried a number of different settings in the VATS section. The last was as recommended on here:

    G1204 - NO
    G1205 - NO
    G1206 - NO
    G1208 - DISABLED
    G1209 - NO
    G1210 - TYPE 2
    G1211 - YES
    G1214 - 1
    G1215 - 1
    G1216 - YES


    I did read on here from another thread about checking:
    ""Flash" > "PCM Security" Click "Check Status". Look at the line that says "GM VAT/IGN cycles:". If that number is anything other than "0", click on the "VAT Relink" tab, next to "IGN Cycles", enter "0" and click the "IGN Cycles" button. Power Down, start up again, and check status again. If it reads "0", your remote start should work.

    It does read 0. I did try a "VATS relink" with no success.

    The truck is able to run, but still has the light on and can't use remote start. Any help would be appreciated.

    Thanks,
    Brett

  2. #2
    New Member
    Join Date
    Dec 2018
    Posts
    4

    Default

    Any ideas?

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Dec 2018
    Posts
    4

    Default

    Never mind. I plugged in my new Christmas present (BlueDriver scanner) and found the error code for the security light and turned out to be a simple 2 amp fuse under the hood. Replaced it and light is gone and remote start works.

  4. #4
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    27,785

    Default

    Which circuit was the 2 Amp fuse protecting...?

    What was the DTC...?

  5. #5
    New Member
    Join Date
    Dec 2018
    Posts
    4

    Default

    It was the DLIS fuse. fuse number F35.

Similar Threads

  1. E38 Remote start options (2011 Escalade)
    By verlon in forum E37, E38 & E67 PFI ECM's
    Replies: 0
    Last Post: November 1st, 2015, 12:37 PM
  2. Security light
    By JDPlowboy in forum Duramax LB7
    Replies: 5
    Last Post: July 15th, 2015, 10:20 AM
  3. Security Light
    By ZR2_350 in forum FlashScan V1
    Replies: 11
    Last Post: August 8th, 2010, 03:23 AM
  4. E38 Remote Start 2010 Silverado
    By minytrker in forum E37, E38 & E67 PFI ECM's
    Replies: 2
    Last Post: July 31st, 2010, 11:45 AM
  5. Code U1000 Security Light on No start. HELP!!!
    By ls698ta in forum Gen III V8 Specific
    Replies: 7
    Last Post: February 14th, 2009, 09:28 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •