Results 1 to 8 of 8

Thread: Tuning Issues

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Jan 2019
    Posts
    5

    Default Tuning Issues

    Hi All

    seem to be getting some issues with the ignition and throttle position going all mad when data logging giving the car a surging type feeling when running at a set speed say 30mph with constant throttle. It is a e40 ecu being used to run an LSA engine with a converter for the 24 to 58 tooth configuration. Any suggestions on what could be causing this would be much appreciated have a data log if anyone would like to look at it.

    Thanks Andrew

  2. #2
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    27,752

    Default

    Hi Andrew,

    Please post log and tune files.

    If you're running the LPE 58x->24x converter, make sure it is mounted in a location that does not get hot.

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Jan 2019
    Posts
    5

    Default

    Log-base-map-12-3.efi this is the data log

  4. #4
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    27,752

    Default

    Post current and stock/donor tune files.

  5. #5
    New Member
    Join Date
    Jan 2019
    Posts
    5

    Default

    Can't post tune file at present.

  6. #6
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    27,752

    Default

    From looking at your log, the problem appears to be due to spark timing.

  7. #7
    New Member
    Join Date
    Jan 2019
    Posts
    5

    Default

    Indeed its what is causing it that is the issue could a bad MAP sensor placement cause that sort of issue?

  8. #8
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    27,752

    Default

    How is your MAP sensor placed and wiring routed...?
    You log shows your MAP signal to be a little noisy.



    BTW:
    You are logging too many pids.
    Remove these: WO2Sxx, ACTLAMBxSx, KNK_E40_DMA.

Similar Threads

  1. 5.9 ECM in 6.7 Tuning Issues.
    By comnrailpwr in forum Cummins 6.7L
    Replies: 22
    Last Post: February 16th, 2016, 04:35 AM
  2. L96 6.0 tuning issues
    By Nver2loud in forum Gen IV V8 Specific
    Replies: 2
    Last Post: November 10th, 2015, 08:29 AM
  3. lly tuning issues
    By saltflat in forum Duramax LLY
    Replies: 2
    Last Post: April 24th, 2011, 12:32 AM
  4. Legal issues with tuning
    By Boost in forum Lounge
    Replies: 10
    Last Post: October 19th, 2007, 06:49 AM
  5. Tuning VZ LS1s any issues?
    By oztracktuning in forum General (Petrol, Gas, Ethanol)
    Replies: 2
    Last Post: May 31st, 2006, 11:01 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •