Results 1 to 5 of 5

Thread: E40 missing PID's

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    41

    Default E40 missing PID's

    I'm logging on to a E40 and I have very limited PID's showing available other than a list of external PID's. I can read the cal as normal and have no connection issues to the ECU that I know of. Any ideas?
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	E40 no comms.PNG 
Views:	22 
Size:	83.0 KB 
ID:	22763  

  2. #2
    Lifetime Member
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    4,778

    Default

    Every new vehicle you connect to, you should repoll for supported PIDs. Info -> Validate PIDs. Also make sure you select E40 when you connect to the controller.
    ~Erik~
    2013 Sonic RS Manual - 1.4L I4T E78, starting the mods
    2008 TrailBlazer SS 3SS AWD Summit White - LS2 E67/T42, bolt ons, suspension, etc.
    2002 Chevy TrailBlazer LT 4X4 Summit White - 4.2L I6 P10, lifted, wheels, etc.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    41

    Default

    Quote Originally Posted by ScarabEpic22 View Post
    Every new vehicle you connect to, you should repoll for supported PIDs. Info -> Validate PIDs. Also make sure you select E40 when you connect to the controller.
    That was exactly it. I always select the controller but I have never had to repoll for the supported PIDs before. Thanks for the info-

  4. #4
    Lifetime Member
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    4,778

    Default

    Quote Originally Posted by mysunnshine View Post
    That was exactly it. I always select the controller but I have never had to repoll for the supported PIDs before. Thanks for the info-
    Cool, glad it's working now!
    ~Erik~
    2013 Sonic RS Manual - 1.4L I4T E78, starting the mods
    2008 TrailBlazer SS 3SS AWD Summit White - LS2 E67/T42, bolt ons, suspension, etc.
    2002 Chevy TrailBlazer LT 4X4 Summit White - 4.2L I6 P10, lifted, wheels, etc.

  5. #5
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    27,709

    Default

    Good deal

Similar Threads

  1. Replies: 12
    Last Post: December 24th, 2011, 08:36 AM
  2. Another missing PID
    By gmh308 in forum Black Box Logging
    Replies: 12
    Last Post: September 29th, 2009, 01:00 PM
  3. Missing PID for LBZ?
    By LBZoom in forum Duramax 06 LLY / 06+ LBZ & LMM
    Replies: 4
    Last Post: September 1st, 2009, 01:24 AM
  4. Missing PID GM.DYNCYLAIR_DMA
    By ssvolvo in forum General (Petrol, Gas, Ethanol)
    Replies: 5
    Last Post: July 27th, 2008, 03:02 PM
  5. PID's Missing or am I missing something
    By dperry in forum Duramax LLY
    Replies: 1
    Last Post: March 1st, 2007, 03:15 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •