Results 1 to 7 of 7

Thread: Scan V7.5 freezing while loading log files

  1. #1
    Lifetime Member Gregs's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    296

    Default Scan V7.5 freezing while loading log files

    I'm running the latest public release software. I'm having an issue where when I load a log file it asks me if I want to replot the log file since it has over 3000 frames. I click "no" and it starts reploting anyways. It then becomes stuck in a loop where it's plotting the maps. It keeps showing the progress bar loading the file over and over until I get tired and mouseclick anywhere in the window. The program then goes non responsive and I have to force the program closed. I'm having a really difficult time with this since I have a log file that's over 12 hours of continuous driving that i'm trying to open.

    EDIT: I should note that I have the same issues on small log files but at least the problem is a little more manageable than when I have big log files

    03 Silverado 5.3 ECSB 4x4 Z71
    Intake, Exhaust, Vette Servo
    285/75/16 tires, 3" Body Lift
    Comp Cam 206/212 .515/.522 112 lSA, hardened rods with LS9 springs
    Lots of Ham Radio equipment

  2. #2
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    27,752

    Default

    You're saying it happened with V7.5.28...?

  3. #3
    EFILive Developer Site Admin Blacky's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    9,119

    Default

    Quote Originally Posted by Gregs View Post
    I'm running the latest public release software. I'm having an issue where when I load a log file it asks me if I want to replot the log file since it has over 3000 frames. I click "no" and it starts reploting anyways. It then becomes stuck in a loop where it's plotting the maps. It keeps showing the progress bar loading the file over and over until I get tired and mouseclick anywhere in the window. The program then goes non responsive and I have to force the program closed. I'm having a really difficult time with this since I have a log file that's over 12 hours of continuous driving that i'm trying to open.

    EDIT: I should note that I have the same issues on small log files but at least the problem is a little more manageable than when I have big log files
    Could you please send me the log file (paul@efilive.com) and I'll try and figure out what the problem is. I have had this same issue reported before but it's proving very difficult to reproduce.

    Meanwhile, try opening it with the V8 software, it's much faster to open/manage large log files.

    Regards
    Paul
    Before asking for help, please read this.

  4. #4
    Lifetime Member Gregs's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    296

    Default

    Quote Originally Posted by Blacky View Post
    Could you please send me the log file (paul@efilive.com) and I'll try and figure out what the problem is. I have had this same issue reported before but it's proving very difficult to reproduce.

    Meanwhile, try opening it with the V8 software, it's much faster to open/manage large log files.

    Regards
    Paul
    Paul,

    The file it too large for email, here is a dropbox link to the file. I have issues with both large and small files., scan tool version is 7.5.28 https://www.dropbox.com/s/eww7cdv4un...0tune.efi?dl=0

    Thanks,
    Greg

    03 Silverado 5.3 ECSB 4x4 Z71
    Intake, Exhaust, Vette Servo
    285/75/16 tires, 3" Body Lift
    Comp Cam 206/212 .515/.522 112 lSA, hardened rods with LS9 springs
    Lots of Ham Radio equipment

  5. #5
    EFILive Developer Site Admin Blacky's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    9,119

    Default

    Quote Originally Posted by Gregs View Post
    Paul,

    The file it too large for email, here is a dropbox link to the file. I have issues with both large and small files., scan tool version is 7.5.28 https://www.dropbox.com/s/eww7cdv4un...0tune.efi?dl=0

    Thanks,
    Greg
    Hi Greg,

    It did eventually load into V7, it took about 30 minutes to load and it only loaded the first 100,000 (out of 600,000+) frames. That's because V7 is limited logs up to 100,000 frames.
    For those 30 minutes, it does appear like V7 is frozen - but it is still loading the data.

    V8 loaded the entire 600,000 frames in about 30 seconds. You can see the comparisons in the screen shot below.
    Click image for larger version. 

Name:	V7_V8_Scan.png 
Views:	24 
Size:	237.3 KB 
ID:	22931

    Regards
    Paul
    Before asking for help, please read this.

  6. #6
    Lifetime Member Gregs's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    296

    Default

    Quote Originally Posted by Blacky View Post
    Hi Greg,

    It did eventually load into V7, it took about 30 minutes to load and it only loaded the first 100,000 (out of 600,000+) frames. That's because V7 is limited logs up to 100,000 frames.
    For those 30 minutes, it does appear like V7 is frozen - but it is still loading the data.

    V8 loaded the entire 600,000 frames in about 30 seconds. You can see the comparisons in the screen shot below.
    Click image for larger version. 

Name:	V7_V8_Scan.png 
Views:	24 
Size:	237.3 KB 
ID:	22931

    Regards
    Paul
    After your first post I went and opened a newer log file that was similar in size and it loaded up quick in V8. I guess it's time for me to get with the times and start using V8. I haven't been in the tuning game that much in the last few years unfortunately.

    Thanks,
    Greg

    03 Silverado 5.3 ECSB 4x4 Z71
    Intake, Exhaust, Vette Servo
    285/75/16 tires, 3" Body Lift
    Comp Cam 206/212 .515/.522 112 lSA, hardened rods with LS9 springs
    Lots of Ham Radio equipment

  7. #7
    New Member
    Join Date
    Aug 2019
    Posts
    1

    Default

    Meanwhile, try opening it with the V8 software, it's much faster to open/manage large log files.
    Let's play rainbow riches
 here now

Similar Threads

  1. Replies: 4
    Last Post: December 11th, 2015, 09:24 AM
  2. Trouble loading Files
    By 00f3fiddy in forum Tutorials
    Replies: 27
    Last Post: December 5th, 2012, 08:08 AM
  3. Loading Original Files
    By Dik in forum AutoCal
    Replies: 3
    Last Post: August 7th, 2012, 10:24 AM
  4. What's going on with my log files?
    By DrX in forum General
    Replies: 7
    Last Post: December 7th, 2009, 03:41 PM
  5. Calculated PIDs not loading with BBL files
    By kp in forum FlashScan V2 BB Logging
    Replies: 4
    Last Post: June 2nd, 2009, 07:12 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •