Results 1 to 5 of 5

Thread: Why do I keep losing licenses I already bought?

  1. #1
    Lifetime Member Boost's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    1,468

    Default Why do I keep losing licenses I already bought?

    This is the second vehicle already. I purchase a license for a controller, tune it, then a couple months later when I go to re-tune it it's not licensed. Screenshot of the latest one attached

    Click image for larger version. 

Name:	lic1.png 
Views:	35 
Size:	219.1 KB 
ID:	22964
    - Roland
    GM dealer tech since 2005
    '01 Z28 LS1/T56
    t-tops :usa:
    stock 241 heads, stock cam,
    stock muffler, factory wheels

    8.2 @ 86
    (1/8th mile with 255 Toyo Proxes)
    I am learning...

  2. #2
    Forum tyhee Site Admin GMPX's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    12,805

    Default

    If possible can you please either post up here or maybe send over to support@efilive.com a tune file from when you first licensed it, and now (as in today) re-read the ECM and send that tune along with the older one.
    The old LB7 Diesel ECM does have a habit of corrupting its own S/N, but I can see this is an LS1B you are dealing with, they are normally rock solid.

    Cheers,
    Ross
    Need official EFILive help, please go here.
    For tuning support please post your questions on this forum (or other auto forums).
    Sorry if I don't respond to your PM, don't take it personal.


  3. #3
    Lifetime Member Boost's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    1,468

    Default

    At the current time I do not have access to the old file as I switched to a new laptop but I just wanted to express that this happened with 2 different LS1Bs already, my '01 Camaro and this customer's '06 Escalade. I realize there isn't much you can do to investigate if I don't provide the required info but thanks for the reply anyway. Next time I'll be sure to catch it and be more organized. I know my V2 stores all the records of controllers but those are weird numbers and don't seem to correspond to VIN or anything familiar
    Attached Files Attached Files
    - Roland
    GM dealer tech since 2005
    '01 Z28 LS1/T56
    t-tops :usa:
    stock 241 heads, stock cam,
    stock muffler, factory wheels

    8.2 @ 86
    (1/8th mile with 255 Toyo Proxes)
    I am learning...

  4. #4
    Forum tyhee Site Admin GMPX's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    12,805

    Default

    Thanks Roland but it is a case of without the files (old and new) we can't know what happened when we can't compare.
    The license back up file in your V2 won't show us what S/N the PCM was originally licensed to, well it will but we don't know what the PCM reported back as the S/N at the time it was originally licensed....the tune file would contain that which is why I asked.

    This isn't a known issue at the moment so if it does happen again please let us know before licensing again...assuming you have the original file from the PCM so we can see what the S/N used to be if it is reporting different.

    Cheers,
    Ross
    Need official EFILive help, please go here.
    For tuning support please post your questions on this forum (or other auto forums).
    Sorry if I don't respond to your PM, don't take it personal.


  5. #5
    Lifetime Member Boost's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    1,468

    Default

    �� got it thanks
    - Roland
    GM dealer tech since 2005
    '01 Z28 LS1/T56
    t-tops :usa:
    stock 241 heads, stock cam,
    stock muffler, factory wheels

    8.2 @ 86
    (1/8th mile with 255 Toyo Proxes)
    I am learning...

Similar Threads

  1. Losing timing cruising down free way
    By rover346 in forum Gen III V8 Specific
    Replies: 7
    Last Post: August 2nd, 2018, 05:35 PM
  2. Losing Spark Somewhere
    By ferocity02 in forum Gen III V8 Specific
    Replies: 13
    Last Post: June 28th, 2013, 03:48 AM
  3. Truck losing power... any tips?
    By LBZoom in forum Cummins 5.9L
    Replies: 5
    Last Post: April 30th, 2012, 01:54 AM
  4. LC1 losing connection.
    By jfpilla in forum General (Petrol, Gas, Ethanol)
    Replies: 2
    Last Post: February 14th, 2008, 12:28 PM
  5. Seem to be losing ground....
    By DaddySS in forum Gen III V8 Specific
    Replies: 28
    Last Post: April 26th, 2007, 12:14 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •