Results 1 to 8 of 8

Thread: Flash failed, door was ajar, alarm sounding constantly

  1. #1
    Lifetime Member
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    594

    Default Flash failed, door was ajar, alarm sounding constantly

    Hopefully I can recover from this, door was ajar and the wind was blowing during cal flash, flash failed, turn off the ignition and alarm and hazards flashing, had to disconnect the battery, alarm restarts as soon as battery is reconnected, is there a solution for this?

  2. #2
    Lifetime Member
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    594

    Default

    Fortunately I remember I have a bench harness, just never used it before, ill try disconnect PCM from the vehicle and reflash

  3. #3
    Lifetime Member
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    594

    Default

    do I need disconnect the centre plug while the bench harness is connected during bench flash?

  4. #4
    Lifetime Member
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    594

    Default

    Bench flash went ok, PCM status is ok, but alarm still active when battery reconnected, any ideas ?

  5. #5
    Lifetime Member
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    594

    Default

    Too late at night now, I’ll try connect the battery again in the morning and use the key fob too lock and open the car

  6. #6
    Forum tyhee Site Admin GMPX's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    12,766

    Default

    Well you never mentioned what vehicle type or controller you were dealing with, makes it hard to offer advice.
    Need official EFILive help, please go here.
    For tuning support please post your questions on this forum (or other auto forums).
    Sorry if I don't respond to your PM, don't take it personal.


  7. #7
    Lifetime Member
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    594

    Default

    Sorry about that, its an E40 on a HSV Monaro. The alarm disarmed with the key fob, I had Deja vu, im sure I had same issue a few years back.

  8. #8
    Forum tyhee Site Admin GMPX's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    12,766

    Default

    I don't remember any specifics either aside from I know the anti-theft alarms in the HSV's were problematic at the best of times.
    Need official EFILive help, please go here.
    For tuning support please post your questions on this forum (or other auto forums).
    Sorry if I don't respond to your PM, don't take it personal.


Similar Threads

  1. FAILED RE-FLASH p10
    By tblu92 in forum LL8 4.2L In-Line 6 - P10 PCM
    Replies: 1
    Last Post: December 23rd, 2010, 09:44 AM
  2. failed flash
    By pdasterly in forum FlashScan V2
    Replies: 48
    Last Post: January 6th, 2010, 04:21 PM
  3. failed flash
    By 69camaro5speed in forum Allison 5 & 6 Speed
    Replies: 8
    Last Post: January 8th, 2009, 12:58 PM
  4. Reading PCM with Z06 Door Ajar :S Check Engine
    By dbaxter_ss in forum General (Petrol, Gas, Ethanol)
    Replies: 18
    Last Post: March 24th, 2005, 07:05 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •