Results 1 to 7 of 7

Thread: VE Tuning - Running logged file with tune open to VE table

  1. #1
    Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    76

    Default VE Tuning - Running logged file with tune open to VE table

    Just wanted to confirm if the cell highlighted in the tune file is always the cell being referenced by the car's computer.

    I am using the custom calibration number 3.

    When I do this only the first column is being highlighted.

    Thanks,

    Bill

  2. #2
    Lifetime Member
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    4,810

    Default

    The LS1_Link file for the controller must not be mapped for that particular OS. Edit the file in C:\Program Files (x86)\EFILive\V7.5\Configuration and make sure the table you're looking at has the correct values mapped in the file.
    ~Erik~
    2013 Sonic RS Manual - 1.4L I4T E78, starting the mods
    2008 TrailBlazer SS 3SS AWD Summit White - LS2 E67/T42, bolt ons, suspension, etc.
    2002 Chevy TrailBlazer LT 4X4 Summit White - 4.2L I6 P10, lifted, wheels, etc.

  3. #3
    Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    76

    Default

    Thanks ScarabEpic22. I will try to look into that as well.

  4. #4
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    27,804

    Default

    Post pic.

    Check units are same between logged pid and table columns.

  5. #5
    Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    76

    Default

    Thanks Joecar. I will verify.

  6. #6
    Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    76

    Default

    joecar you were exactly right. Even though my map showed the same units the pid default was set to SAE. When I made that change it was consistent with the map log. Thanks

  7. #7
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    27,804

    Default

    Good deal, thanks for confirming.

Similar Threads

  1. Cant open e92 2014 sierra tune file on v7
    By 400ss in forum E39, E80, E82 & E92 SIDI ECM's
    Replies: 8
    Last Post: April 10th, 2014, 10:51 AM
  2. running open loop
    By jfclubby in forum Gen III V8 Specific
    Replies: 2
    Last Post: September 11th, 2008, 08:16 AM
  3. logged file can't read
    By knagel in forum Duramax 06 LLY / 06+ LBZ & LMM
    Replies: 0
    Last Post: June 22nd, 2008, 12:27 PM
  4. Open Loop Running Lean
    By NewV in forum General (Petrol, Gas, Ethanol)
    Replies: 7
    Last Post: January 16th, 2007, 12:06 PM
  5. Main VE Table ?, Logged data vs VE Table
    By dbaxter_ss in forum Tips and tricks
    Replies: 1
    Last Post: December 26th, 2004, 02:36 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •