Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 11 to 20 of 45

Thread: AEM 03-0334 wideband BEN

  1. #11
    Member ToonerSQUAD89's Avatar
    Join Date
    Dec 2018
    Posts
    71

    Default

    Quote Originally Posted by joecar View Post
    You have to log with V8.
    Do you have a screenshot of how they made a BEN map for this Wideband?

  2. #12
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    27,808

    Default

    Copy/paste the following into this file: C:\Users\YOU\Documents\EFILive\V8\Config\UserCalcu latedPids.ini

    Code:
    [Groups]
    GLOBAL=Global Functions
    WO2CAN=Wideband O2 Sensors (CANbus)
    
    [GLOBAL]
    MAPBARO="MAP:BARO ratio",factor,3
    
    [GLOBAL.MAPBARO]
    0=|-- GLOBAL.MAPBARO
    1=|return pid("MAP")/pid("BARO")
    
    [WO2CAN]
    WO2BEN="Base Efficiency Numerator (CANbus)",factor,3
    
    [WO2CAN.WO2BEN]
    0=|-- WO2CAN.WO2BEN
    1=|return pid("WO2S11")/pid("EQ_RAT")

  3. #13
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    27,808

    Default

    Ignore GLOBAL.MAPBARO unless you're tuning E92 or E84.

  4. #14
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    27,808

    Default

    Remember, for pid WO2S11 you need to select AEM UEGO for the transmission controller and then under GPM select pid WO2S11.

  5. #15
    Member ToonerSQUAD89's Avatar
    Join Date
    Dec 2018
    Posts
    71

    Default

    Quote Originally Posted by joecar View Post
    Remember, for pid WO2S11 you need to select AEM UEGO for the transmission controller and then under GPM select pid WO2S11.

    alright thanks! ill give it a try

  6. #16
    Member ToonerSQUAD89's Avatar
    Join Date
    Dec 2018
    Posts
    71

    Default

    Quote Originally Posted by ToonerSQUAD89 View Post
    alright thanks! ill give it a try
    First off Happy New Year to Everyone. I did what you said and it still shows the Numerator stuck on 0.

    Anything you need on my end to see whats going on?

  7. #17
    Member ToonerSQUAD89's Avatar
    Join Date
    Dec 2018
    Posts
    71

    Default

    Click image for larger version. 

Name:	IMG_7396.jpg 
Views:	12 
Size:	594.6 KB 
ID:	23141Click image for larger version. 

Name:	IMG_7397.jpg 
Views:	11 
Size:	636.0 KB 
ID:	23142Click image for larger version. 

Name:	IMG_7398.jpg 
Views:	13 
Size:	441.5 KB 
ID:	23143Click image for larger version. 

Name:	IMG_7399.jpg 
Views:	12 
Size:	792.4 KB 
ID:	23144

    This is what I have so far. Car is a 2010 Camaro SS L99 E38 ECU

    AEM Wideband is reading and i have it set in lamba.

    The PID i made just stays at 0

    Im just not too seasoned on this whole calc pids thing, and im sorry for being a pain.

    is there anywhere i can watch a tutorial or a place where i can learn how to make these PIDS?

  8. #18
    Member ToonerSQUAD89's Avatar
    Join Date
    Dec 2018
    Posts
    71

    Default

    Here are some more photos of whats going onClick image for larger version. 

Name:	IMG_7401.jpg 
Views:	13 
Size:	553.6 KB 
ID:	23145Click image for larger version. 

Name:	IMG_7402.jpg 
Views:	13 
Size:	749.4 KB 
ID:	23146Click image for larger version. 

Name:	IMG_7403.jpg 
Views:	11 
Size:	577.4 KB 
ID:	23147Click image for larger version. 

Name:	IMG_7404.jpg 
Views:	12 
Size:	463.2 KB 
ID:	23148

    i dont know why everytime i datalog record and end i get that error

  9. #19
    Member ToonerSQUAD89's Avatar
    Join Date
    Dec 2018
    Posts
    71

    Default

    Anyone? I followed the directions and still cant get this to work, becoming very frustrating.

  10. #20
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    27,808

    Default

    Quote Originally Posted by ToonerSQUAD89 View Post
    First off Happy New Year to Everyone. I did what you said and it still shows the Numerator stuck on 0.

    Anything you need on my end to see whats going on?
    Can you post a pic showing this (can you make the pics show the right way instead of sideways, that would help me alot)...

    it could be as simple as setting the precision to non-zero.

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast

Similar Threads

  1. The AEM 30-0334 OBDII X-Series Wideband for FlashScan V2 is finally available,
    By dr.mike in forum General (Petrol, Gas, Ethanol)
    Replies: 86
    Last Post: December 9th, 2019, 01:14 PM
  2. Replies: 2
    Last Post: March 9th, 2019, 10:59 AM
  3. Ben has a line AUTO VE Serial Wideband
    By Kr1s in forum Gen III V8 Specific
    Replies: 9
    Last Post: November 1st, 2017, 09:27 AM
  4. Got the aem w02 pid working but ben has error message
    By MattysTA in forum General (Petrol, Gas, Ethanol)
    Replies: 3
    Last Post: August 28th, 2009, 12:12 PM
  5. AEM UEGO calc_pid Ben
    By ViciousKnid in forum General (Petrol, Gas, Ethanol)
    Replies: 4
    Last Post: September 8th, 2008, 11:33 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •