Results 1 to 2 of 2

Thread: Copying a Tune from one ECU to Another - For Beginners

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Mar 2020
    Posts
    7

    Default Copying a Tune from one ECU to Another - For Beginners

    First off I must say I am new to EFI Live tuning and this forum so I apologize in advance for this basic question. I have tried to find this information somewhere on here already as I'm sure its been asked before but I was unable to find it. My question is, I have an E38 ECU that I have modified the tune on. The tune was scanned off my 2009 Silverado. I've made a few minor adjustments and would like to use this tune as a base tune for a friends truck who also has an E38 ECU. Can I load the tune from my truck onto his ECU? If so, are there any modifications I have to do in order to do so?

    -Thanks! and again sorry for the basic question.

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2020
    Posts
    13

    Default

    Hi your better off using and modifying the tune that came off the original ecu. You will brick the ecu if it goes wrong copying a different tune on to it. hth

Similar Threads

  1. Error when copying DSP5 tune to V2
    By GSXRTURBO1 in forum FlashScan V2
    Replies: 0
    Last Post: September 25th, 2013, 07:59 AM
  2. copying stock tune to send to duramaxtuner.com
    By spud5251 in forum Duramax LB7
    Replies: 0
    Last Post: May 14th, 2013, 09:29 PM
  3. Copying stock tune. nEED Help!
    By harry42 in forum General (Diesel)
    Replies: 7
    Last Post: October 10th, 2012, 02:03 PM
  4. Copying tune to different VIN
    By kbbrett in forum Duramax 06 LLY / 06+ LBZ & LMM
    Replies: 4
    Last Post: March 23rd, 2007, 05:55 AM
  5. Copying parameters from one tune to another??
    By Wasted Income in forum General (Petrol, Gas, Ethanol)
    Replies: 5
    Last Post: February 15th, 2006, 04:46 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •