Results 1 to 3 of 3

Thread: Reed Switch / Hall Effect Input

  1. #1
    Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    75

    Default Reed Switch / Hall Effect Input

    Hi All.
    Looking to log some driveshaft rpm again the engine rpm data captured on canbus. Is there any easy way to bring in a two wire reed switch, or maybe a hall effect sensor on the V2 A/D inputs?

    Tks

    -K

  2. #2
    Forum tyhee Site Admin GMPX's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    13,008

    Default

    An A/D input measures voltage (eg 0V - 5V), not pulses like a hall effect sensor would produce.
    Although the V2 does have inputs to monitor switch states they are not sampled fast enough to be used for what you want.


  3. #3
    Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    75

    Default

    Thanks for the clarification. I saw a thread about converting pwm to 0-5v input. But was looking for a quick and dirty option. Time to look at the TCM options.

    Sent from my SAMSUNG-SM-G890A using Tapatalk

Similar Threads

  1. Red Pin 53 TCS/ASR Timing Retard Input Enable Switch
    By LSxPwrdZ in forum Gen III V8 Specific
    Replies: 0
    Last Post: March 1st, 2013, 03:59 AM
  2. Going from DSP2 switch to DSP5 switch
    By Dmax15 in forum Duramax LB7
    Replies: 6
    Last Post: February 23rd, 2010, 02:25 PM
  3. Ported TB effect on VE?
    By Kevin Doe in forum General (Petrol, Gas, Ethanol)
    Replies: 5
    Last Post: April 22nd, 2008, 01:02 AM
  4. 12 volt switch input
    By XLR8NSS in forum External A/D inputs
    Replies: 12
    Last Post: November 22nd, 2007, 09:01 PM
  5. Tuning VE with RR...no effect
    By Wichita Dyno in forum RoadRunner Real-Time PCM Emulator
    Replies: 6
    Last Post: November 6th, 2007, 04:18 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •