Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: $0020 DLL Error V8 & AutoCal V3

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Sep 2020
    Posts
    8

    Default $0020 DLL Error V8 & AutoCal V3

    Hello, brand new user to AutoCal and EFI Live.

    I just received my new AutoCal V3, and after installing V8.2.24 I am unable to get the driver's to work correctly it appears.

    Using a Lenovo P53 running Windows 10 Pro X64

    I have tried:
    -V8.3 beta software (won't even open, says an error about permissions in Windows)
    -Uninstall/reinstall program
    -EFI USB manager - uninstall/reinstall every version of driver available
    -Windows Device Manager, uninstall device
    -Tried with a clean fresh install, turning off internet connection and installing driver via EFI USB manager
    -Tried forcing Windows to look into the EFI driver folder, gives me errors and wont let me force install
    -Turned off driver signature requirement and tried again

    I'm all out of ideas. What makes this even more frustrating is I'm in a bit of a time crunch... I have a trip I need to make this weekend and I just installed new injectors in my truck which need this tune flashed so it'll run properly. I essentially only have the next 24 hours to get it figured out.

    Any suggestions would be greatly appreciated. Thanks!

  2. #2
    New Member
    Join Date
    Sep 2020
    Posts
    8

    Default

    It looks like it keeps grabbing the driver from the wrong location. I can't get it to install anything but this driver.

    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	Driver Details.PNG 
Views:	9 
Size:	16.9 KB 
ID:	23525  

  3. #3
    Forum tyhee Site Admin GMPX's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    13,007

    Default

    First thing, yes you should be running the 8.3 beta, not the earlier 8.2 so you are good in that regard.
    For the permissions fix, right click on the EFILive icon on your desktop and choose to 'Run as Administrator', then see how it goes.

    Also maybe before that, reinstall the software with 'Run as admin as well' (right click on the EFILiveV8 & V7 Setup.exe files).

    Click image for larger version. 

Name:	Admin.png 
Views:	15 
Size:	31.1 KB 
ID:	23526


  4. #4
    New Member
    Join Date
    Sep 2020
    Posts
    8

    Default

    Thanks for the quick response GMPX

    Sorry I wasn't clear, I'm unable to run 8.3 so I've been trying in 8.2 so it appears that is issue one.

    Here is the message I get when I try to run 8.3 even with admin mode
    Click image for larger version. 

Name:	Capture.PNG 
Views:	19 
Size:	6.9 KB 
ID:	23527


    Edit: also, to clarify - you say V8 and V7 files - I am only running V8? This is specifically the installer I'm attempting to use: EFILiveV8.3.1_RC_1_Setup

  5. #5
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    27,958

    Default

    This might be related: I can't get my FSV3 to connect my Win7 PC, USB device is not seen.

  6. #6
    New Member
    Join Date
    Sep 2020
    Posts
    8

    Default

    edit: sorry for spamming posts/info, I'm just trying to provide as much information as possible to try and solve this today!

    I don't know why but this morning I'm now getting a different error with V8.3

    Click image for larger version. 

Name:	Capture.PNG 
Views:	15 
Size:	15.5 KB 
ID:	23529


    If I try and redirect the driver to the "Win-7-8-10" folder in Drivers, this is the error message I get

    Click image for larger version. 

Name:	Capture.PNG 
Views:	11 
Size:	334.7 KB 
ID:	23530



    One more update - again trying to mess with the forced driver install in windows - with the AutoCal V3 plugged in, I went through windows Device Manager and uninstalled the AutoCal V3 as it was shown. I then used the EFI Utilities USB Device Tree Viewer to find which port the AutoCal was still plugged into, opened that port in Device Manager, and then tried redirecting that device to the driver location "Win-7-8-10" and now it's not giving me the above error, it's populating the list but obviously it doesn't say V3 in there and even when I click any of the options and try clicking Next nothing happens
    Click image for larger version. 

Name:	Capture.PNG 
Views:	11 
Size:	19.8 KB 
ID:	23531
    Last edited by fl0w3n; 3 Weeks Ago at 02:20 AM.

  7. #7
    New Member
    Join Date
    Sep 2020
    Posts
    8

    Default

    So some of these issues pertain to my attempt to use V8.2 software

    I now see that V8.3.1 RC_1 is mandatory for AutoCal V3, so it looks like my issue is narrowed down to only this error message:

    Click image for larger version. 

Name:	Capture.PNG 
Views:	9 
Size:	10.4 KB 
ID:	23533

    I've tried installing V8.3.1 RC_1 as an admin, running the program as an admin, and no change in result. I've also redownloaded it three times to confirm it's correct. I also tried installing V7.5.31 RC_1 just in case that is also required, with no change.

    Also, not sure what's happening with the official EFI Contact Us support, but when I click on the confirmation email it opens a webpage with "Not Found: Sorry, but we couldn't find this page" so I'm unsure if my official request for support is going through.
    Attached Images Attached Images  

  8. #8
    New Member
    Join Date
    Sep 2020
    Posts
    8

    Default

    Well... that is completely inexplicable.

    I must have tried opening V8.3.1 RC_1 at least a dozen times today.

    I just tried again, and with no change, it all the sudden opened successfully. Just 10 minutes prior I had the error message.

  9. #9
    Diesel Forum Support Site Admin
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    1,734

    Default

    Quote Originally Posted by joecar View Post
    This might be related: I can't get my FSV3 to connect my Win7 PC, USB device is not seen.
    Joe; this *should be* resolved in RC1. We found an old Win7 laptop we found in the storage room, was able to replicate the issue and fixed it. Can you please test and report via the beta process?

    Quote Originally Posted by fl0w3n View Post
    Well... that is completely inexplicable.

    I must have tried opening V8.3.1 RC_1 at least a dozen times today.

    I just tried again, and with no change, it all the sudden opened successfully. Just 10 minutes prior I had the error message.
    Glad it's resolved Trevor.

    Cheers
    Cindy

  10. #10
    New Member
    Join Date
    Sep 2020
    Posts
    8

    Default

    Thank you Cindy!

    My luck seems to have run out. I'm now getting "Device could not be converted" error when I try to unlink it

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 3
    Last Post: October 29th, 2017, 12:06 PM
  2. midas.dll
    By Cbritt in forum Duramax LLY
    Replies: 2
    Last Post: June 12th, 2012, 11:49 AM
  3. Autocal Simple & Advanced Mode
    By av08 in forum AutoCal
    Replies: 3
    Last Post: July 2nd, 2011, 04:53 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •