Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 20

Thread: Newbie

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    5

    Default Newbie

    Hi guys, I was looking for a newbie section but wasn't able to find it.

    anyway, i just got a hold of an ALDL cable (usb type) but can't seem to figure my way around checking for codes. and yeah am using offcourse efi

    i have a 95 saturn, i got all the connections right but no matter where I go I can't seem to get any error readings.

    any help for this confused newbie

    thanks
    Leo

  2. #2
    New Member
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    5

    Default

    anyone?....

  3. #3
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28,206

    Default

    Leo,

    Welcome to the forum.

    You have the AutoTap cable with USB...?
    Which version of EFILive do you have (V4, V5, V6, V7)...?

    Cheers
    Joe

  4. #4
    New Member
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    5

    Default

    i have this...
    http://aldlcable.com/bigphotos/8950.jpg
    and i'm using v4 evaluation copy

    whe i hit the green button on top i just see values after values...can't seem to get any codes out of it

    thanks joe

  5. #5
    EFILive Developer Site Admin Blacky's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    9,355

    Default

    I presume you are using the LL0.xml data stream definition file.
    I just checked that file and it looks like there is no DTC codes defined in it - yet. If you're interested in adding them in, I can send you the necessary information. Let me know.

    Regards
    Paul
    Before asking for help, please read this.

  6. #6
    New Member
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    5

    Default

    Quote Originally Posted by Blacky
    I presume you are using the LL0.xml data stream definition file.
    I just checked that file and it looks like there is no DTC codes defined in it - yet. If you're interested in adding them in, I can send you the necessary information. Let me know.

    Regards
    Paul

    ye am using LLO...will it be complicated to add definitions on them?

    where do i get the codes and definitions...if you can show me how...i think i can work on it...

  7. #7
    EFILive Developer Site Admin Blacky's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    9,355

    Default

    Quote Originally Posted by Pn2r
    ye am using LLO...will it be complicated to add definitions on them?

    where do i get the codes and definitions...if you can show me how...i think i can work on it...
    Its not difficult just tedious. Its only case of typing in the details and matching the correct numbers to the trouble codes. Send me your email address (to paul@efilive.com) and I'll send you the data and instructions on what you need to do.

    Regards
    Paul
    Before asking for help, please read this.

  8. #8
    New Member
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    5

    Default

    email sent...with thanks
    Leo

  9. #9
    New Member
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    9

    Default

    A newbe here to and I'm having problems getting the software to pickup the com port.

    this is what I get

    58:03.617: Initialising...
    58:03.953: Opening COM1 8228,8,N,1
    58:03.953: Can't open Com1. Access is denied.

    58:03.997: Ready.

    Any ideas ?

  10. #10
    EFILive Developer Site Admin Blacky's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    9,355

    Default

    It may be the modem in your laptop (or computer) is using COM1. Take a look in the hardware manager to see which COMprots are available.

    To get to the hardware manager press the Windows key and while holding down the windows key, press and release the "pause/Break" key. Then select the Hardware tab page, then click on the [Device Manager] button. Loacte the entry: Ports (COM & LPT), expand it and see which COM ports are available.
    (XP instructions - these may vary slightly for Win2K and Win98)

    Then, back in EFILive try each of the COM ports in turn.

    Note: EFILive V4 will not work with a USB-Serial com port adapter. You must use a real serial port or use a purpose build ALDL-USB cable.

    Regards
    Paul
    Before asking for help, please read this.

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Hello Newbie
    By 001FAZ in forum Lounge
    Replies: 3
    Last Post: March 12th, 2009, 02:18 AM
  2. Newbie???'s
    By bdr2008 in forum Duramax 06 LLY / 06+ LBZ & LMM
    Replies: 6
    Last Post: October 11th, 2008, 03:46 AM
  3. Newbie
    By larshep in forum Gen III V8 Specific
    Replies: 3
    Last Post: November 15th, 2007, 05:59 AM
  4. Newbie
    By Pn2r in forum General
    Replies: 6
    Last Post: March 17th, 2007, 05:24 PM
  5. Newbie needs big help bad
    By LowETz in forum General (Petrol, Gas, Ethanol)
    Replies: 8
    Last Post: September 10th, 2006, 10:22 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •