Results 1 to 9 of 9

Thread: Glitch in new tune tool ls1B PCM VE cranking

  1. #1
    Member Age08's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    73

    Default Glitch in new tune tool ls1B PCM VE cranking

    Is anyone else having this issue?
    When you open your tune for LS1B pcm and look at VE while cranking(B0102) it show 0.1, but if you use the compare tool and open a copy of the same tune you will see typical numbers ie 57 even tho it was the same tune,
    Is this a glitch in software ?
    Attached is example of this, this is the same tune just saved and renamed so it can be loaded as compared

    Click image for larger version. 

Name:	Tune-Cal.png 
Views:	40 
Size:	92.9 KB 
ID:	23872

    Click image for larger version. 

Name:	Tune-ALT.png 
Views:	39 
Size:	92.6 KB 
ID:	23873

  2. #2
    Member Age08's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    73

    Default

    I found the issues was under user config needed to be set to "% of theoretical Max" alought very interesting as how it was comparing using two different displayed units.

  3. #3
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28,164

    Default

    Quote Originally Posted by Age08 View Post
    I found the issues was under user config needed to be set to "% of theoretical Max" alought very interesting as how it was comparing using two different displayed units.
    I don't follow, please give me more guidance (I'm seeing same thing).

  4. #4
    Member Age08's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    73

    Default

    So the problem I had was I created a new tune from a existing one and saved it and loaded via v8 software, and for some reason it got messed up in the start ve tables.
    And even though the default value settings in the V8 were not "% of theoretical Max" it would display that when comparing the tune files when you looked at the compared file.
    I don't know if it was glitch or not, but since I changed the setting to display "% of theoretical Max" its fine.

  5. #5
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28,164

    Default

    Can post screenshots.

    I'm looking at it, and I'll post screenshots shortly.

  6. #6
    EFILive Developer Site Admin Blacky's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    9,331

    Default

    Are you using the V8.3.8 RC1 version available here: https://forum.efilive.com/showthread...021-V8-3-8-RC1

    Back in (beta 1) there was a fix done for the VE table where the values in the VE table when displayed as g*K/kPa would be limited to 2.

    Regards
    Paul
    Before asking for help, please read this.

  7. #7
    EFILive Developer Site Admin Blacky's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    9,331

    Default

    Actually, I have managed to reproduce the problem and can confirm it is still a bug in the V8.3.8 RC1 version.
    It will be fixed in RC2.

    Regards
    Paul
    Before asking for help, please read this.

  8. #8
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28,164

    Default

    I was using Beta 3.

  9. #9
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28,164

    Default

    Paul, I sent you an email with test .ctz files.

Similar Threads

  1. Replies: 3
    Last Post: December 20th, 2016, 08:58 AM
  2. Replies: 22
    Last Post: June 20th, 2013, 02:45 AM
  3. 7.5 tune tool doesn't recognize PCM
    By dahlsheep01 in forum Cummins 6.7L
    Replies: 9
    Last Post: December 9th, 2012, 01:05 PM
  4. LY6 E38 PCM to LS1B PCM convertion?
    By trimchip in forum General (Petrol, Gas, Ethanol)
    Replies: 0
    Last Post: July 14th, 2012, 05:25 PM
  5. No VIN when reading PCM w/ tune tool!!
    By sean3393 in forum Vortec V6/V8 Specific
    Replies: 2
    Last Post: February 5th, 2008, 10:19 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •