Results 1 to 2 of 2

Thread: V1 doesn't want to connect to scan

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    26

    Default V1 doesn't want to connect to scan

    I know this cable is an oldie, but here goes. I have a v1 that I used for my ls1 car, and my other car recently popped an engine light so I was trying to connect on the scan tool to see what's going on. This car is a 2015 sonic 1.4t which has the e78 as far as I can tell. I tried selecting the e78 in the controller box that pops up when you connect but the scan tool will only connect to the cable. Is the v1 just too old to talk to the sonic?
    01 C5 'vert A4
    EFILive, PLX, & TNT are all we got at the moment.

  2. #2
    Diesel Forum Support Site Admin
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    1,758

    Default

    FlashScan V1 only supports VPW based controllers. E78 uses CAN communications protocols. Your device will not function with your chosen vehicle.

    Cheers
    Cindy

Similar Threads

  1. cummins insite doesn`t connect to ECM
    By mdanaee in forum Cummins 6.7L
    Replies: 5
    Last Post: June 30th, 2017, 09:36 AM
  2. Cant get V8 Scan to connect
    By jhinchy in forum General
    Replies: 1
    Last Post: December 3rd, 2013, 11:57 AM
  3. Can not connect to Scan
    By Ram Air IV in forum General
    Replies: 2
    Last Post: October 2nd, 2012, 09:22 AM
  4. Scan doesn't work after upgrade
    By ChucksZ06 in forum Gen III V8 Specific
    Replies: 12
    Last Post: June 2nd, 2009, 02:11 PM
  5. Scan doesn't find PCM - but everything else works ...
    By Garry in forum FlashScan V2 BB Logging
    Replies: 5
    Last Post: May 17th, 2008, 01:27 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •